Articolul precedentÎn brațele Sale
  Articolul următorViteazule, Domnul este cu tine!

  Secundul

  Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune şi își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Zaharia 12:10

  Al doilea om la comanda unei nave de orice fel se numește secund, sau copilot. Deși s-ar părea că rolul copilotului începe atunci când pilotul principal, căpitanul, iese din tură, lucrurile stau cu totul altfel. În realitate, cei doi conduc în permanență. Fiecare preia responsabilități diverse de-a lungul călătoriei, fără a se stânjeni unul pe celălalt, ci colaborând la manevre ce nu ar putea fi realizate de unul singur. Orice concurență între cele două roluri s-ar solda cu accidente foarte grave și cu pierderea multor persoane sau lucruri; ar putea duce chiar la distrugerea navei în cauză. Lecția colaborării este una destul de delicată. Are de-a face cu respectul, competența și disponibilitatea, dar și cu orgoliul, ambiția sau nepriceperea. Depinde de fiecare dintre cele două persoane-cheie într-o astfel de echipă felul în care sunt dispuse să pună pe primul plan misiunea lor, și nu propria persoană. În viața de zi cu zi, fiecare dintre noi trebuie să joace rolul de copilot. E posibil ca în diferite situații caracterul nostru să fie testat după măsura în care înțelegem să oferim colaborarea noastră pentru proiecte care nu ne au chiar pe noi în prim-plan și care, din punct de vedere al vizibilității, nu ne oferă nouă nimic deosebit.

  Chiar și în familie, aceste două roluri se preiau pe rând de către fiecare membru, nu doar de către părinți, ci și de către copii. Tu ai avut în mod sigur rol de pilot sau de secund, chiar dacă nu ai fost pe deplin conștient de acest lucru. În viață nu suntem avertizați și nu semnăm un contract cu privire la rolurile pe care trebuie să ni le asumăm, ci, pur și simplu, atunci când vine clipa, intrăm în rol, încercând să facem tot ce știm și putem noi mai bine. Uneori învățăm noi de la ceilalți, alteori învață alții de la noi și trecerea de la un rol la altul se face în mod natural, fără schimburi de tură sau de funcții.

  De gândit astăzi:

  Încearcă să fii mai atent în viitor și vei identifica astfel de momente importante. Poate chiar azi va trebui să îți asumi unul dintre aceste roluri esențiale. Nu lăsa orgoliul sau ambiția superficială să îți determine deciziile și disponibilitatea. Bucuria este cu atât mai profundă când ai contribuit la reușita unei echipe decât doar la succesul personal.

  Secundul - Devoțional tineri. Încearcă să fii mai atent în viitor și vei identifica astfel de momente importante. Poate chiar azi va trebui să îți asumi unul dintre aceste roluri esențiale. Nu lăsa orgoliul sau ambiția superficială să îți determine deciziile și disponibilitatea. Bucuria este cu atât mai profundă când ai contribuit la reușita unei echipe decât doar la succesul personal.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...