Articolul precedentÎn brațele Sale
  Articolul următorViteazule, Domnul este cu tine!

  Secundul

  Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune şi își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Zaharia 12:10

  Al doilea om la comanda unei nave de orice fel se numește secund, sau copilot. Deși s-ar părea că rolul copilotului începe atunci când pilotul principal, căpitanul, iese din tură, lucrurile stau cu totul altfel. În realitate, cei doi conduc în permanență. Fiecare preia responsabilități diverse de-a lungul călătoriei, fără a se stânjeni unul pe celălalt, ci colaborând la manevre ce nu ar putea fi realizate de unul singur. Orice concurență între cele două roluri s-ar solda cu accidente foarte grave și cu pierderea multor persoane sau lucruri; ar putea duce chiar la distrugerea navei în cauză. Lecția colaborării este una destul de delicată. Are de-a face cu respectul, competența și disponibilitatea, dar și cu orgoliul, ambiția sau nepriceperea. Depinde de fiecare dintre cele două persoane-cheie într-o astfel de echipă felul în care sunt dispuse să pună pe primul plan misiunea lor, și nu propria persoană. În viața de zi cu zi, fiecare dintre noi trebuie să joace rolul de copilot. E posibil ca în diferite situații caracterul nostru să fie testat după măsura în care înțelegem să oferim colaborarea noastră pentru proiecte care nu ne au chiar pe noi în prim-plan și care, din punct de vedere al vizibilității, nu ne oferă nouă nimic deosebit.

  Chiar și în familie, aceste două roluri se preiau pe rând de către fiecare membru, nu doar de către părinți, ci și de către copii. Tu ai avut în mod sigur rol de pilot sau de secund, chiar dacă nu ai fost pe deplin conștient de acest lucru. În viață nu suntem avertizați și nu semnăm un contract cu privire la rolurile pe care trebuie să ni le asumăm, ci, pur și simplu, atunci când vine clipa, intrăm în rol, încercând să facem tot ce știm și putem noi mai bine. Uneori învățăm noi de la ceilalți, alteori învață alții de la noi și trecerea de la un rol la altul se face în mod natural, fără schimburi de tură sau de funcții.

  De gândit astăzi:

  Încearcă să fii mai atent în viitor și vei identifica astfel de momente importante. Poate chiar azi va trebui să îți asumi unul dintre aceste roluri esențiale. Nu lăsa orgoliul sau ambiția superficială să îți determine deciziile și disponibilitatea. Bucuria este cu atât mai profundă când ai contribuit la reușita unei echipe decât doar la succesul personal.

  Secundul - Devoțional tineri. Încearcă să fii mai atent în viitor și vei identifica astfel de momente importante. Poate chiar azi va trebui să îți asumi unul dintre aceste roluri esențiale. Nu lăsa orgoliul sau ambiția superficială să îți determine deciziile și disponibilitatea. Bucuria este cu atât mai profundă când ai contribuit la reușita unei echipe decât doar la succesul personal.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...