Articolul precedentO femeie anonimă în misiune
  Articolul următorRoagă-te!

  Cu două fețe

  Domnul Se depărtează de cei răi, dar ascultă rugăciunea celor neprihăniți. Proverbele 15:29

  Sinceritatea a fost și rămâne una dintre valorile cele mai prețuite și, în același timp, cele mai rare. Pentru ca un om să fie sincer, trebuie să aibă puterea de a-și asuma responsabilitatea și consecințele gesturilor sale. De obicei, ne ascundem adevărata față din câteva motive: fie suntem conștienți că am făcut ceva rău și vrem să nu plătim prețul; fie suntem nemulțumiți ori rușinați de ceva din personalitatea noastră și alegem să purtăm o mască; fie nu avem încredere că cei de lângă noi au capacitatea să ne accepte și să ne iubească așa cum suntem. Ne simțim tentați, din dorința de a-i impresiona pe ceilalți, să prezentăm o fațetă pe care o considerăm impecabilă și avantajoasă pentru interesele noastre. Din lista celor mai detestate păcate la care se referă Biblia, fățărnicia se regăsește foarte des chiar și în mesajele Mântuitorului. Lipsa de integritate și comportamentul nesincer al contemporanilor Săi Îl dureau foarte mult. Era cu atât mai dureros cu cât chiar liderii religioși practicau falsitatea. Cunoaștem o scenă interesantă când Mântuitorul a scos în evidență și a apreciat foarte mult lipsa de vicleșug a unui lider pe nume Natanael. Omul acesta spunea exact ce gândea și, pe deasupra, era și un om al rugăciunii. De fapt, într-o societate în care aproape oricine poartă o mască, îți zâmbește, deși nu te simpatizează sau vorbește despre tine când nu ești de față, a reuși să eviți fățărnicia este o capacitate pe care o obții doar în urma rugăciunii și a unei legături autentice cu Dumnezeu. Deși a fost mereu sincer și a rostit adevărul, Mântuitorul nostru nu a rănit niciodată pe cineva, nici măcar pe dușmanii Lui. Atunci când lucrurile erau grave, a ales parabole prin care îi mustra pe cei în situație fără a-i înjosi. I-a privit în ochi pe cei mustrați la Templu sau atunci când cărturarii întindeau capcane teologice. Nu I-a fost teamă să exprime dreptatea și îndreptarea, însă a făcut-o cu lacrimi în ochi.

  De gândit astăzi:

  Cere-I astăzi în rugăciune să te ajute să fii sincer și nu pierde din vedere faptul că sinceritatea nu înseamnă neapărat lipsă de tact. Adevărul poate fi spus deschis, dar fără a răni suflete.

  Cu două fețe - Devoțional tineri. Cere-I astăzi în rugăciune să te ajute să fii sincer și nu pierde din vedere faptul că sinceritatea nu înseamnă neapărat lipsă de tact. Adevărul poate fi spus deschis, dar fără a răni suflete.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...