Articolul precedentO femeie anonimă în misiune
  Articolul următorRoagă-te!

  Cu două fețe

  Domnul Se depărtează de cei răi, dar ascultă rugăciunea celor neprihăniți. Proverbele 15:29

  Sinceritatea a fost și rămâne una dintre valorile cele mai prețuite și, în același timp, cele mai rare. Pentru ca un om să fie sincer, trebuie să aibă puterea de a-și asuma responsabilitatea și consecințele gesturilor sale. De obicei, ne ascundem adevărata față din câteva motive: fie suntem conștienți că am făcut ceva rău și vrem să nu plătim prețul; fie suntem nemulțumiți ori rușinați de ceva din personalitatea noastră și alegem să purtăm o mască; fie nu avem încredere că cei de lângă noi au capacitatea să ne accepte și să ne iubească așa cum suntem. Ne simțim tentați, din dorința de a-i impresiona pe ceilalți, să prezentăm o fațetă pe care o considerăm impecabilă și avantajoasă pentru interesele noastre. Din lista celor mai detestate păcate la care se referă Biblia, fățărnicia se regăsește foarte des chiar și în mesajele Mântuitorului. Lipsa de integritate și comportamentul nesincer al contemporanilor Săi Îl dureau foarte mult. Era cu atât mai dureros cu cât chiar liderii religioși practicau falsitatea. Cunoaștem o scenă interesantă când Mântuitorul a scos în evidență și a apreciat foarte mult lipsa de vicleșug a unui lider pe nume Natanael. Omul acesta spunea exact ce gândea și, pe deasupra, era și un om al rugăciunii. De fapt, într-o societate în care aproape oricine poartă o mască, îți zâmbește, deși nu te simpatizează sau vorbește despre tine când nu ești de față, a reuși să eviți fățărnicia este o capacitate pe care o obții doar în urma rugăciunii și a unei legături autentice cu Dumnezeu. Deși a fost mereu sincer și a rostit adevărul, Mântuitorul nostru nu a rănit niciodată pe cineva, nici măcar pe dușmanii Lui. Atunci când lucrurile erau grave, a ales parabole prin care îi mustra pe cei în situație fără a-i înjosi. I-a privit în ochi pe cei mustrați la Templu sau atunci când cărturarii întindeau capcane teologice. Nu I-a fost teamă să exprime dreptatea și îndreptarea, însă a făcut-o cu lacrimi în ochi.

  De gândit astăzi:

  Cere-I astăzi în rugăciune să te ajute să fii sincer și nu pierde din vedere faptul că sinceritatea nu înseamnă neapărat lipsă de tact. Adevărul poate fi spus deschis, dar fără a răni suflete.

  Cu două fețe - Devoțional tineri. Cere-I astăzi în rugăciune să te ajute să fii sincer și nu pierde din vedere faptul că sinceritatea nu înseamnă neapărat lipsă de tact. Adevărul poate fi spus deschis, dar fără a răni suflete.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...