Poporul Meu va cunoaște Numele Meu, de aceea va ști, în ziua aceea, că Eu vorbesc şi zic: „Iată-Mă!” Isaia 52:6
O medalie se aseamănă foarte mult cu un act; are două elemente importante: pe față are imprimat premiul obținut de primitor, iar pe spate sunt imprimate însemnele autorității care acordă distincția, precum și evenimentul în cadrul căruia se întâmplă acest lucru. Dacă o medalie nu are legătură directă cu o autoritate și cu un eveniment anume, ea este fără valoare, nu reprezintă decât o bucată de metal. Mai nou, pentru autentificare, se acordă și un certificat, prin care posesorul dovedește dreptul de a deține un astfel de premiu.
Apostolul Pavel compară lupta creștinului cu o întrecere pentru obținerea unei medalii, a unui premiu. El subliniază că și această „cursă”, asemenea altor alergări din alte domenii, se desfășoară în contextul unui regulament și al unor repere. Cursa mântuirii nu este una haotică și bazată pe hazard sau instincte de moment. Dorința cuiva de a se salva sau de a fi salvat nu justifică nici violența, nici nepăsarea, nici încălcarea principiilor divine.
Medalia cea mai importantă pe care o poate primi un om este chiar viața lui și însemnul cel mai valoros este cel al autorității Mântuitorului. Sunt multe simboluri prin care se exprimă autoritatea lui Dumnezeu în viața noastră. Un astfel de simbol este Sabatul. Despre Sabat, Sfânta Scriptură afirmă că este un semn al legăturii dintre noi și Dumnezeu. Sabatul este ca o medalie, pe o față are numărul zilei, iar pe cealaltă, însemnele autorității lui Dumnezeu. Oamenii pot institui și promova orice altă zi ca pe o medalie, dar cu adevărat autentică și valoroasă este cea care poartă însemnul puterii divine. Același lucru se poate încerca și în cazul altor puncte de doctrină. Concluzia este una singură: fără pecetea divinității, orice regulă și orice tradiție sunt lipsite de putere. Autoritatea omului nu va înlocui sau completa autoritatea Celui care a stabilit întregul mers al universului.
De gândit astăzi:
Când îți asumi un reper religios, uită-te dacă are întipărit în el semnul autorității lui Dumnezeu. Verifică dacă are acoperire în Sfânta Scriptură, dacă, atunci când compari cu principiile practicate de Dumnezeu și întâlnite în istoria biblică, nu există dezacorduri sau contradicții.