Două fețe ale medaliei

  Poporul Meu va cunoaște Numele Meu, de aceea va ști, în ziua aceea, că Eu vorbesc şi zic: „Iată-Mă!” Isaia 52:6

  O medalie se aseamănă foarte mult cu un act; are două elemente importante: pe față are imprimat premiul obținut de primitor, iar pe spate sunt imprimate însemnele autorității care acordă distincția, precum și evenimentul în cadrul căruia se întâmplă acest lucru. Dacă o medalie nu are legătură directă cu o autoritate și cu un eveniment anume, ea este fără valoare, nu reprezintă decât o bucată de metal. Mai nou, pentru autentificare, se acordă și un certificat, prin care posesorul dovedește dreptul de a deține un astfel de premiu.

  Apostolul Pavel compară lupta creștinului cu o întrecere pentru obținerea unei medalii, a unui premiu. El subliniază că și această „cursă”, asemenea altor alergări din alte domenii, se desfășoară în contextul unui regulament și al unor repere. Cursa mântuirii nu este una haotică și bazată pe hazard sau instincte de moment. Dorința cuiva de a se salva sau de a fi salvat nu justifică nici violența, nici nepăsarea, nici încălcarea principiilor divine.

  Medalia cea mai importantă pe care o poate primi un om este chiar viața lui și însemnul cel mai valoros este cel al autorității Mântuitorului. Sunt multe simboluri prin care se exprimă autoritatea lui Dumnezeu în viața noastră. Un astfel de simbol este Sabatul. Despre Sabat, Sfânta Scriptură afirmă că este un semn al legăturii dintre noi și Dumnezeu. Sabatul este ca o medalie, pe o față are numărul zilei, iar pe cealaltă, însemnele autorității lui Dumnezeu. Oamenii pot institui și promova orice altă zi ca pe o medalie, dar cu adevărat autentică și valoroasă este cea care poartă însemnul puterii divine. Același lucru se poate încerca și în cazul altor puncte de doctrină. Concluzia este una singură: fără pecetea divinității, orice regulă și orice tradiție sunt lipsite de putere. Autoritatea omului nu va înlocui sau completa autoritatea Celui care a stabilit întregul mers al universului.

  De gândit astăzi:

  Când îți asumi un reper religios, uită-te dacă are întipărit în el semnul autorității lui Dumnezeu. Verifică dacă are acoperire în Sfânta Scriptură, dacă, atunci când compari cu principiile practicate de Dumnezeu și întâlnite în istoria biblică, nu există dezacorduri sau contradicții.

  Două fețe ale medaliei - Devoțional tineri. Când îți asumi un reper religios, uită-te dacă are întipărit în el semnul autorității lui Dumnezeu. Verifică dacă are acoperire în Sfânta Scriptură, dacă, atunci când compari cu principiile practicate de Dumnezeu și întâlnite în istoria biblică, nu există dezacorduri sau contradicții.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...