Două fețe ale medaliei

  Poporul Meu va cunoaște Numele Meu, de aceea va ști, în ziua aceea, că Eu vorbesc şi zic: „Iată-Mă!” Isaia 52:6

  O medalie se aseamănă foarte mult cu un act; are două elemente importante: pe față are imprimat premiul obținut de primitor, iar pe spate sunt imprimate însemnele autorității care acordă distincția, precum și evenimentul în cadrul căruia se întâmplă acest lucru. Dacă o medalie nu are legătură directă cu o autoritate și cu un eveniment anume, ea este fără valoare, nu reprezintă decât o bucată de metal. Mai nou, pentru autentificare, se acordă și un certificat, prin care posesorul dovedește dreptul de a deține un astfel de premiu.

  Apostolul Pavel compară lupta creștinului cu o întrecere pentru obținerea unei medalii, a unui premiu. El subliniază că și această „cursă”, asemenea altor alergări din alte domenii, se desfășoară în contextul unui regulament și al unor repere. Cursa mântuirii nu este una haotică și bazată pe hazard sau instincte de moment. Dorința cuiva de a se salva sau de a fi salvat nu justifică nici violența, nici nepăsarea, nici încălcarea principiilor divine.

  Medalia cea mai importantă pe care o poate primi un om este chiar viața lui și însemnul cel mai valoros este cel al autorității Mântuitorului. Sunt multe simboluri prin care se exprimă autoritatea lui Dumnezeu în viața noastră. Un astfel de simbol este Sabatul. Despre Sabat, Sfânta Scriptură afirmă că este un semn al legăturii dintre noi și Dumnezeu. Sabatul este ca o medalie, pe o față are numărul zilei, iar pe cealaltă, însemnele autorității lui Dumnezeu. Oamenii pot institui și promova orice altă zi ca pe o medalie, dar cu adevărat autentică și valoroasă este cea care poartă însemnul puterii divine. Același lucru se poate încerca și în cazul altor puncte de doctrină. Concluzia este una singură: fără pecetea divinității, orice regulă și orice tradiție sunt lipsite de putere. Autoritatea omului nu va înlocui sau completa autoritatea Celui care a stabilit întregul mers al universului.

  De gândit astăzi:

  Când îți asumi un reper religios, uită-te dacă are întipărit în el semnul autorității lui Dumnezeu. Verifică dacă are acoperire în Sfânta Scriptură, dacă, atunci când compari cu principiile practicate de Dumnezeu și întâlnite în istoria biblică, nu există dezacorduri sau contradicții.

  Două fețe ale medaliei - Devoțional tineri. Când îți asumi un reper religios, uită-te dacă are întipărit în el semnul autorității lui Dumnezeu. Verifică dacă are acoperire în Sfânta Scriptură, dacă, atunci când compari cu principiile practicate de Dumnezeu și întâlnite în istoria biblică, nu există dezacorduri sau contradicții.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...