Două reprize cel puțin

Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc. Isaia 40:31

Faptul că într-o întrecere sportivă, cum sunt fotbalul, voleiul, tenisul etc., există mai multe reprize, nu doar una, pornește de la dorința de a oferi echilibru și egalitate de șansă echipelor implicate. De regulă, a doua repriză presupune și schimbarea direcției de joc, a terenurilor de joc. Cu alte cuvinte, a doua repriză nu reprezintă doar o perioadă de timp care se adaugă primei runde, ci reprezintă punerea fiecărei echipe în locul și condițiile celeilalte. Abia după ce fiecare dintre cei implicați a beneficiat de avantajele sau neajunsurile pe care le-a avut adversarul, se poate vorbi de un rezultat obiectiv, credibil.

A doua repriză înseamnă să ajungi în situația celuilalt; unghiul în care vine lumina sau direcția vântului ori condițiile de teren pot fi determinante într-o confruntare, așa că echipele sau adversarii trebuie să le împartă.

Dincolo de ideea schimbului de teren, a doua repriză poate însemna și o ocazie de a reface scorul și de a recăpăta avantajul. Foarte multe meciuri sunt câștigate în a doua repriză. O singură rundă poate conduce la un final întâmplător. Rezultatul trebuie să fie fără echivoc.

O mare luptă, cea mai mare luptă, a început în univers cu multe veacuri în urmă. Lucifer, adică Satana, s-a răsculat și a început un război. Având în vedere că el era o creatură și că Îl provocase la luptă pe Dumnezeu, Acesta putea să îl distrugă înainte ca Satana să înceapă meciul. Însă, dacă nu i s-ar fi dat ocazia să-și manifeste pe deplin adevăratele intenții și caracterul, ar fi rămas o umbră de îndoială. Din acest motiv, cu riscul prelungirii suferinței și plătind cu viața Mântuitorului Hristos, i s-a acordat timp și a fost demonstrat pentru toată veșnicia cine este și ce intenții are cel rău. Astăzi, Satana este un dușman învins și condamnat, nu mai este nevoie de un alt timp. În virtutea acestei victorii obținute de Hristos, noi suntem la rândul nostru biruitori. Ceea ce avem de făcut este să rămânem mereu în echipa Salvatorului nostru.

De gândit astăzi:

„Meciul” răului contra binelui nu este o dispută superficială, ci una pe viață și pe moarte. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu vrea să cedeze, deși rezultatul este deja cunoscut. În disperarea lui, Diavolul ar vrea să implice pe cât mai mulți oameni. El se luptă să dea impresia că mai sunt reprize de jucat, ceea ce este cu totul fals. Satana este pentru veșnicie descalificat, nu uita acest adevăr capital.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video