Două reprize cel puțin

  Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc. Isaia 40:31

  Faptul că într-o întrecere sportivă, cum sunt fotbalul, voleiul, tenisul etc., există mai multe reprize, nu doar una, pornește de la dorința de a oferi echilibru și egalitate de șansă echipelor implicate. De regulă, a doua repriză presupune și schimbarea direcției de joc, a terenurilor de joc. Cu alte cuvinte, a doua repriză nu reprezintă doar o perioadă de timp care se adaugă primei runde, ci reprezintă punerea fiecărei echipe în locul și condițiile celeilalte. Abia după ce fiecare dintre cei implicați a beneficiat de avantajele sau neajunsurile pe care le-a avut adversarul, se poate vorbi de un rezultat obiectiv, credibil.

  A doua repriză înseamnă să ajungi în situația celuilalt; unghiul în care vine lumina sau direcția vântului ori condițiile de teren pot fi determinante într-o confruntare, așa că echipele sau adversarii trebuie să le împartă.

  Dincolo de ideea schimbului de teren, a doua repriză poate însemna și o ocazie de a reface scorul și de a recăpăta avantajul. Foarte multe meciuri sunt câștigate în a doua repriză. O singură rundă poate conduce la un final întâmplător. Rezultatul trebuie să fie fără echivoc.

  O mare luptă, cea mai mare luptă, a început în univers cu multe veacuri în urmă. Lucifer, adică Satana, s-a răsculat și a început un război. Având în vedere că el era o creatură și că Îl provocase la luptă pe Dumnezeu, Acesta putea să îl distrugă înainte ca Satana să înceapă meciul. Însă, dacă nu i s-ar fi dat ocazia să-și manifeste pe deplin adevăratele intenții și caracterul, ar fi rămas o umbră de îndoială. Din acest motiv, cu riscul prelungirii suferinței și plătind cu viața Mântuitorului Hristos, i s-a acordat timp și a fost demonstrat pentru toată veșnicia cine este și ce intenții are cel rău. Astăzi, Satana este un dușman învins și condamnat, nu mai este nevoie de un alt timp. În virtutea acestei victorii obținute de Hristos, noi suntem la rândul nostru biruitori. Ceea ce avem de făcut este să rămânem mereu în echipa Salvatorului nostru.

  De gândit astăzi:

  „Meciul” răului contra binelui nu este o dispută superficială, ci una pe viață și pe moarte. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu vrea să cedeze, deși rezultatul este deja cunoscut. În disperarea lui, Diavolul ar vrea să implice pe cât mai mulți oameni. El se luptă să dea impresia că mai sunt reprize de jucat, ceea ce este cu totul fals. Satana este pentru veșnicie descalificat, nu uita acest adevăr capital.

  Două reprize cel puțin - Devoțional tineri. „Meciul” răului contra binelui nu este o dispută superficială, ci una pe viață și pe moarte. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu vrea să cedeze, deși rezultatul este deja cunoscut. În disperarea lui, Diavolul ar vrea să implice pe cât mai mulți oameni. El se luptă să dea impresia că mai sunt reprize de jucat, ceea ce este cu totul fals. Satana este pentru veșnicie descalificat, nu uita acest adevăr capital.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...