Două reprize cel puțin

  Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc. Isaia 40:31

  Faptul că într-o întrecere sportivă, cum sunt fotbalul, voleiul, tenisul etc., există mai multe reprize, nu doar una, pornește de la dorința de a oferi echilibru și egalitate de șansă echipelor implicate. De regulă, a doua repriză presupune și schimbarea direcției de joc, a terenurilor de joc. Cu alte cuvinte, a doua repriză nu reprezintă doar o perioadă de timp care se adaugă primei runde, ci reprezintă punerea fiecărei echipe în locul și condițiile celeilalte. Abia după ce fiecare dintre cei implicați a beneficiat de avantajele sau neajunsurile pe care le-a avut adversarul, se poate vorbi de un rezultat obiectiv, credibil.

  A doua repriză înseamnă să ajungi în situația celuilalt; unghiul în care vine lumina sau direcția vântului ori condițiile de teren pot fi determinante într-o confruntare, așa că echipele sau adversarii trebuie să le împartă.

  Dincolo de ideea schimbului de teren, a doua repriză poate însemna și o ocazie de a reface scorul și de a recăpăta avantajul. Foarte multe meciuri sunt câștigate în a doua repriză. O singură rundă poate conduce la un final întâmplător. Rezultatul trebuie să fie fără echivoc.

  O mare luptă, cea mai mare luptă, a început în univers cu multe veacuri în urmă. Lucifer, adică Satana, s-a răsculat și a început un război. Având în vedere că el era o creatură și că Îl provocase la luptă pe Dumnezeu, Acesta putea să îl distrugă înainte ca Satana să înceapă meciul. Însă, dacă nu i s-ar fi dat ocazia să-și manifeste pe deplin adevăratele intenții și caracterul, ar fi rămas o umbră de îndoială. Din acest motiv, cu riscul prelungirii suferinței și plătind cu viața Mântuitorului Hristos, i s-a acordat timp și a fost demonstrat pentru toată veșnicia cine este și ce intenții are cel rău. Astăzi, Satana este un dușman învins și condamnat, nu mai este nevoie de un alt timp. În virtutea acestei victorii obținute de Hristos, noi suntem la rândul nostru biruitori. Ceea ce avem de făcut este să rămânem mereu în echipa Salvatorului nostru.

  De gândit astăzi:

  „Meciul” răului contra binelui nu este o dispută superficială, ci una pe viață și pe moarte. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu vrea să cedeze, deși rezultatul este deja cunoscut. În disperarea lui, Diavolul ar vrea să implice pe cât mai mulți oameni. El se luptă să dea impresia că mai sunt reprize de jucat, ceea ce este cu totul fals. Satana este pentru veșnicie descalificat, nu uita acest adevăr capital.

  Două reprize cel puțin - Devoțional tineri. „Meciul” răului contra binelui nu este o dispută superficială, ci una pe viață și pe moarte. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu vrea să cedeze, deși rezultatul este deja cunoscut. În disperarea lui, Diavolul ar vrea să implice pe cât mai mulți oameni. El se luptă să dea impresia că mai sunt reprize de jucat, ceea ce este cu totul fals. Satana este pentru veșnicie descalificat, nu uita acest adevăr capital.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...