Articolul precedentDomnul vede
  Articolul următorCe alegi când dai de greu?

  Două capete ale podului

  Şi, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru, care este în ceruri, să vă ierte greșelile voastre. Marcu 11:25

  Orice copil știe că, pentru a construi un pod, este nevoie de cel puțin două puncte de sprijin, două capete. Nu are nicio logică să construiești un pod peste o apă dacă nu atingi și malul celălalt sau dacă nu unești două margini ale prăpastiei. Există totuși în lume poduri cu un singur capăt. Știi de ce au fost construite? Ei bine, din dorința de a demonstra că se pot sfida legile logicii și ale fizicii. Însă, în afară de scop expozițional și pentru ocazia de a realiza niște fotografii mai diferite, aceste platforme nu îndeplinesc și menirea unui pod. Constructorii de poduri au ca scop principal să facă legătura între două puncte imposibil de apropiat altfel. Podul este un element de legătură, fiind mai puțin important decât punctele pe care le unește, așa cum este de altfel și o scară.

  Relațiile umane au foarte multe în comun cu realizarea unui pod: există oameni care par imposibil de apropiat cu alți semeni. Poate că nu se agreează ori chiar se urăsc. Pentru a crea o legătură între cele două persoane este nevoie ca cineva din exterior sau măcar unul dintre cei doi de neunit să construiască o punte, un pod între ei. Este foarte dificil când nu găsești nici cel mai mic punct de sprijin în facerea unei legături, iar atunci este nevoie ca o autoritate, o influență mai mare decât omul să găsească un punct de sprijin. Când e vorba despre oameni și legăturile dintre ei, totul este mult mai complicat decât în infrastructura unei localități. Ceea ce poate părea un punct de legătură între două persoane se poate dovedi a fi o vulnerabilitate. Avem noi o zicală: „Contrastele se atrag.” Nu tot ce pare atracție se sfârșește printr-o legătură, așa cum nu tot ce se respinge la prima vedere rămâne separat definitiv.

  De gândit astăzi:

  Poate că tu te afli în situația de a încerca refacerea legăturii cu altă persoană și simți că acea persoană nu îți oferă niciun punct de sprijin. Nu te lăsa descurajat, începe proiectul și cere-I lui Dumnezeu să descopere El punctul în care vei putea face legătura. Până la urmă, El e singurul care poate realiza acest lucru.

  Două capete ale podului - Devoțional tineri. Poate că tu te afli în situația de a încerca refacerea legăturii cu altă persoană și simți că acea persoană nu îți oferă niciun punct de sprijin. Nu te lăsa descurajat, începe proiectul și cere-I lui Dumnezeu să descopere El punctul în care vei putea face legătura. Până la urmă, El e singurul care poate realiza acest lucru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...