Articolul precedentDomnul vede
  Articolul următorCe alegi când dai de greu?

  Două capete ale podului

  Şi, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru, care este în ceruri, să vă ierte greșelile voastre. Marcu 11:25

  Orice copil știe că, pentru a construi un pod, este nevoie de cel puțin două puncte de sprijin, două capete. Nu are nicio logică să construiești un pod peste o apă dacă nu atingi și malul celălalt sau dacă nu unești două margini ale prăpastiei. Există totuși în lume poduri cu un singur capăt. Știi de ce au fost construite? Ei bine, din dorința de a demonstra că se pot sfida legile logicii și ale fizicii. Însă, în afară de scop expozițional și pentru ocazia de a realiza niște fotografii mai diferite, aceste platforme nu îndeplinesc și menirea unui pod. Constructorii de poduri au ca scop principal să facă legătura între două puncte imposibil de apropiat altfel. Podul este un element de legătură, fiind mai puțin important decât punctele pe care le unește, așa cum este de altfel și o scară.

  Relațiile umane au foarte multe în comun cu realizarea unui pod: există oameni care par imposibil de apropiat cu alți semeni. Poate că nu se agreează ori chiar se urăsc. Pentru a crea o legătură între cele două persoane este nevoie ca cineva din exterior sau măcar unul dintre cei doi de neunit să construiască o punte, un pod între ei. Este foarte dificil când nu găsești nici cel mai mic punct de sprijin în facerea unei legături, iar atunci este nevoie ca o autoritate, o influență mai mare decât omul să găsească un punct de sprijin. Când e vorba despre oameni și legăturile dintre ei, totul este mult mai complicat decât în infrastructura unei localități. Ceea ce poate părea un punct de legătură între două persoane se poate dovedi a fi o vulnerabilitate. Avem noi o zicală: „Contrastele se atrag.” Nu tot ce pare atracție se sfârșește printr-o legătură, așa cum nu tot ce se respinge la prima vedere rămâne separat definitiv.

  De gândit astăzi:

  Poate că tu te afli în situația de a încerca refacerea legăturii cu altă persoană și simți că acea persoană nu îți oferă niciun punct de sprijin. Nu te lăsa descurajat, începe proiectul și cere-I lui Dumnezeu să descopere El punctul în care vei putea face legătura. Până la urmă, El e singurul care poate realiza acest lucru.

  Două capete ale podului - Devoțional tineri. Poate că tu te afli în situația de a încerca refacerea legăturii cu altă persoană și simți că acea persoană nu îți oferă niciun punct de sprijin. Nu te lăsa descurajat, începe proiectul și cere-I lui Dumnezeu să descopere El punctul în care vei putea face legătura. Până la urmă, El e singurul care poate realiza acest lucru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...