Articolul precedentIntervenție divină
  Articolul următorCe ne leagă?

  Dublu sens

  Căci Domnul Își întinde privirile peste tot pământul ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. 2 Cronici 16:9

  În perioada de început a tehnologiei, nu existau mașini sau mijloace de transport prea rapide, prin urmare, drumurile puteau fi simple, chiar și numai o potecă îngustă era suficientă. Dar, pe măsură ce oamenii s-au înmulțit și au început să folosească vehicule de transport mai mari și mai rapide, a apărut nevoia de a construi și delimita șoselele cu două sensuri. Dacă la început totul se baza pe politețe și pe o negociere la alegerea călătorilor, acum ar fi imposibil de circulat dacă drumurile nu ar fi marcate corespunzător și nu ar oferi posibilitatea de a merge în ambele sensuri.

  Există o expresie celebră – „totul este cu dus-întors”. Chiar dacă un sens de mers nu este la vedere, orice direcție are și posibilitatea de a veni, nu doar de a te duce. O lecție puternică pe care oamenii au învățat-o din acest dublu sens, „dus-întors”, este aceea că faptele pe care le facem sau vorbele pe care le rostim au o consecință, și aceasta se va întoarce spre noi la un moment dat. Ne vom întâlni mai devreme sau mai târziu cu rezultatul a ceea ce noi am îndreptat spre ceilalți. Nimic nu rămâne ca și cum ar fi aruncat într-o prăpastie fără fund. Biblia spune: „Aruncă-ți pâinea pe ape și, după multă vreme, o vei găsi iarăși!”; te vei întâlni cu ea sau „cum ai făcut, așa ți se va face”.

  În fiecare zi, ceva dinspre noi pleacă spre ceilalți. Poate fi vorba despre încurajări sau jigniri, aprecieri sau critică, gesturi de milă sau răutăți, gesturi de nepăsare sau de dragoste, ajutor material sau informații etc. Deși ar putea părea că totul are o singură direcție, trebuie să fim conștienți că astăzi sau în altă zi ceea ce a plecat de la noi se va întoarce sub altă formă. „Nimic nu se pierde, totul se transformă”, spun înțelepții, așa că nu face economie de lucruri și gesturi frumoase, ele se vor întoarce fără îndoială.

  De gândit astăzi:

  Ce idei speciale ai putea pune în aplicare, în așa fel încât să aduci în viața celor de lângă tine o provocare la frumusețe, la bunătate și la o atitudine pozitivă? Ai putea zâmbi fără să aștepți ca ei să o facă mai întâi; ai putea să apreciezi fără să lingușești; ai putea să transmiți doar vorbele de bine auzite despre cineva. Totul va da rod, și astfel se va întoarce spre tine.

  Dublu sens - Devoțional tineri. Ce idei speciale ai putea pune în aplicare, în așa fel încât să aduci în viața celor de lângă tine o provocare la frumusețe, la bunătate și la o atitudine pozitivă? Ai putea zâmbi fără să aștepți ca ei să o facă mai întâi; ai putea să apreciezi fără să lingușești; ai putea să transmiți doar vorbele de bine auzite despre cineva. Totul va da rod, și astfel se va întoarce spre tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...