Articolul precedentIntervenție divină
  Articolul următorCe ne leagă?

  Dublu sens

  Căci Domnul Își întinde privirile peste tot pământul ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. 2 Cronici 16:9

  În perioada de început a tehnologiei, nu existau mașini sau mijloace de transport prea rapide, prin urmare, drumurile puteau fi simple, chiar și numai o potecă îngustă era suficientă. Dar, pe măsură ce oamenii s-au înmulțit și au început să folosească vehicule de transport mai mari și mai rapide, a apărut nevoia de a construi și delimita șoselele cu două sensuri. Dacă la început totul se baza pe politețe și pe o negociere la alegerea călătorilor, acum ar fi imposibil de circulat dacă drumurile nu ar fi marcate corespunzător și nu ar oferi posibilitatea de a merge în ambele sensuri.

  Există o expresie celebră – „totul este cu dus-întors”. Chiar dacă un sens de mers nu este la vedere, orice direcție are și posibilitatea de a veni, nu doar de a te duce. O lecție puternică pe care oamenii au învățat-o din acest dublu sens, „dus-întors”, este aceea că faptele pe care le facem sau vorbele pe care le rostim au o consecință, și aceasta se va întoarce spre noi la un moment dat. Ne vom întâlni mai devreme sau mai târziu cu rezultatul a ceea ce noi am îndreptat spre ceilalți. Nimic nu rămâne ca și cum ar fi aruncat într-o prăpastie fără fund. Biblia spune: „Aruncă-ți pâinea pe ape și, după multă vreme, o vei găsi iarăși!”; te vei întâlni cu ea sau „cum ai făcut, așa ți se va face”.

  În fiecare zi, ceva dinspre noi pleacă spre ceilalți. Poate fi vorba despre încurajări sau jigniri, aprecieri sau critică, gesturi de milă sau răutăți, gesturi de nepăsare sau de dragoste, ajutor material sau informații etc. Deși ar putea părea că totul are o singură direcție, trebuie să fim conștienți că astăzi sau în altă zi ceea ce a plecat de la noi se va întoarce sub altă formă. „Nimic nu se pierde, totul se transformă”, spun înțelepții, așa că nu face economie de lucruri și gesturi frumoase, ele se vor întoarce fără îndoială.

  De gândit astăzi:

  Ce idei speciale ai putea pune în aplicare, în așa fel încât să aduci în viața celor de lângă tine o provocare la frumusețe, la bunătate și la o atitudine pozitivă? Ai putea zâmbi fără să aștepți ca ei să o facă mai întâi; ai putea să apreciezi fără să lingușești; ai putea să transmiți doar vorbele de bine auzite despre cineva. Totul va da rod, și astfel se va întoarce spre tine.

  Dublu sens - Devoțional tineri. Ce idei speciale ai putea pune în aplicare, în așa fel încât să aduci în viața celor de lângă tine o provocare la frumusețe, la bunătate și la o atitudine pozitivă? Ai putea zâmbi fără să aștepți ca ei să o facă mai întâi; ai putea să apreciezi fără să lingușești; ai putea să transmiți doar vorbele de bine auzite despre cineva. Totul va da rod, și astfel se va întoarce spre tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?