Două fire în priză

  Recunoaște-L în toate căile tale, şi El îți va netezi cărările. Proverbele 3:6

  Încă din copilărie am învățat că este periculos jocul cu cele două găuri de la priza de curent electric. Mai nou, există capace de protecție ori sistem de siguranță, tocmai pentru a se evita atingerea accidentală. Curentul electric devine operabil doar în combinația de energie pozitivă cu energie negativă. Din această relație de contradicție se obține energia utilă în toată aparatura din lume. Fără unul dintre poli, nu ar exista rezultate, prin urmare, deși se numesc negativ și pozitiv, niciunul nu este mai bun decât celălalt și nu are prea mare valoare fără existența celuilalt. Deci există și diferențe, chiar contradicții, din care se obține ceva util, cazul curentului electric este doar un exemplu. Dar avem în viața noastră foarte multe domenii în care diferențele și diversitatea, chiar contradicțiile sunt bine-venite. Diferența de opinii, puterea și opoziția, dezbaterile științifice, criticile constructive și multe alte domenii au la bază doi poli.

  De multe ori, contrastele se atrag. Se întâmplă acest lucru în familie, în grupurile sociale și în multe alte domenii. Ar fi probabil imposibil de trăit și nu s-ar mai dezvolta nimic dacă toți oamenii ar fi la fel. Deși ne place să credem că suntem prieteni cu cei care ne seamănă, în realitate, noi suntem cei mai buni prieteni cu cei care sunt foarte diferiți, care într-un anume fel ne completează; noi căutăm ceea ce ne lipsește. Ceea ce poate fi asemănător și trebuie să fie asemenea într-o relație de prietenie sau de iubire sunt valorile și principiile de viață. Prin urmare, trebuie să fim atenți la concepțiile profunde ale cuiva și la felul său de a privi viața, să vedem dacă din acest punct de vedere avem un fond comun. Culoarea ori mărcile de mașini sau haine preferate sunt lucruri minore. În aceste aspecte putem fi foarte diferiți sau foarte asemănători, nu are prea mare importanță.

  De gândit astăzi:

  Este esențial să nu dezvoltăm relații cu oameni ce stau departe de Dumnezeu sau care nu prețuiesc respectul față de ceilalți și vor să ne inducă acest mod de viață și nouă. În fiecare zi trebuie să veghem la acest lucru, chiar și astăzi!

  Două fire în priză - Devoțional tineri. Este esențial să nu dezvoltăm relații cu oameni ce stau departe de Dumnezeu sau care nu prețuiesc respectul față de ceilalți și vor să ne inducă acest mod de viață și nouă. În fiecare zi trebuie să veghem la acest lucru, chiar și astăzi!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...