Două fire în priză

Recunoaște-L în toate căile tale, şi El îți va netezi cărările. Proverbele 3:6

Încă din copilărie am învățat că este periculos jocul cu cele două găuri de la priza de curent electric. Mai nou, există capace de protecție ori sistem de siguranță, tocmai pentru a se evita atingerea accidentală. Curentul electric devine operabil doar în combinația de energie pozitivă cu energie negativă. Din această relație de contradicție se obține energia utilă în toată aparatura din lume. Fără unul dintre poli, nu ar exista rezultate, prin urmare, deși se numesc negativ și pozitiv, niciunul nu este mai bun decât celălalt și nu are prea mare valoare fără existența celuilalt. Deci există și diferențe, chiar contradicții, din care se obține ceva util, cazul curentului electric este doar un exemplu. Dar avem în viața noastră foarte multe domenii în care diferențele și diversitatea, chiar contradicțiile sunt bine-venite. Diferența de opinii, puterea și opoziția, dezbaterile științifice, criticile constructive și multe alte domenii au la bază doi poli.

De multe ori, contrastele se atrag. Se întâmplă acest lucru în familie, în grupurile sociale și în multe alte domenii. Ar fi probabil imposibil de trăit și nu s-ar mai dezvolta nimic dacă toți oamenii ar fi la fel. Deși ne place să credem că suntem prieteni cu cei care ne seamănă, în realitate, noi suntem cei mai buni prieteni cu cei care sunt foarte diferiți, care într-un anume fel ne completează; noi căutăm ceea ce ne lipsește. Ceea ce poate fi asemănător și trebuie să fie asemenea într-o relație de prietenie sau de iubire sunt valorile și principiile de viață. Prin urmare, trebuie să fim atenți la concepțiile profunde ale cuiva și la felul său de a privi viața, să vedem dacă din acest punct de vedere avem un fond comun. Culoarea ori mărcile de mașini sau haine preferate sunt lucruri minore. În aceste aspecte putem fi foarte diferiți sau foarte asemănători, nu are prea mare importanță.

De gândit astăzi:

Este esențial să nu dezvoltăm relații cu oameni ce stau departe de Dumnezeu sau care nu prețuiesc respectul față de ceilalți și vor să ne inducă acest mod de viață și nouă. În fiecare zi trebuie să veghem la acest lucru, chiar și astăzi!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video