Două fire în priză

  Recunoaște-L în toate căile tale, şi El îți va netezi cărările. Proverbele 3:6

  Încă din copilărie am învățat că este periculos jocul cu cele două găuri de la priza de curent electric. Mai nou, există capace de protecție ori sistem de siguranță, tocmai pentru a se evita atingerea accidentală. Curentul electric devine operabil doar în combinația de energie pozitivă cu energie negativă. Din această relație de contradicție se obține energia utilă în toată aparatura din lume. Fără unul dintre poli, nu ar exista rezultate, prin urmare, deși se numesc negativ și pozitiv, niciunul nu este mai bun decât celălalt și nu are prea mare valoare fără existența celuilalt. Deci există și diferențe, chiar contradicții, din care se obține ceva util, cazul curentului electric este doar un exemplu. Dar avem în viața noastră foarte multe domenii în care diferențele și diversitatea, chiar contradicțiile sunt bine-venite. Diferența de opinii, puterea și opoziția, dezbaterile științifice, criticile constructive și multe alte domenii au la bază doi poli.

  De multe ori, contrastele se atrag. Se întâmplă acest lucru în familie, în grupurile sociale și în multe alte domenii. Ar fi probabil imposibil de trăit și nu s-ar mai dezvolta nimic dacă toți oamenii ar fi la fel. Deși ne place să credem că suntem prieteni cu cei care ne seamănă, în realitate, noi suntem cei mai buni prieteni cu cei care sunt foarte diferiți, care într-un anume fel ne completează; noi căutăm ceea ce ne lipsește. Ceea ce poate fi asemănător și trebuie să fie asemenea într-o relație de prietenie sau de iubire sunt valorile și principiile de viață. Prin urmare, trebuie să fim atenți la concepțiile profunde ale cuiva și la felul său de a privi viața, să vedem dacă din acest punct de vedere avem un fond comun. Culoarea ori mărcile de mașini sau haine preferate sunt lucruri minore. În aceste aspecte putem fi foarte diferiți sau foarte asemănători, nu are prea mare importanță.

  De gândit astăzi:

  Este esențial să nu dezvoltăm relații cu oameni ce stau departe de Dumnezeu sau care nu prețuiesc respectul față de ceilalți și vor să ne inducă acest mod de viață și nouă. În fiecare zi trebuie să veghem la acest lucru, chiar și astăzi!

  Două fire în priză - Devoțional tineri. Este esențial să nu dezvoltăm relații cu oameni ce stau departe de Dumnezeu sau care nu prețuiesc respectul față de ceilalți și vor să ne inducă acest mod de viață și nouă. În fiecare zi trebuie să veghem la acest lucru, chiar și astăzi!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...