Articolul precedentPrimește-mă!
  Articolul următorDevotament orb!

  Două laturi ale acoperișului

  Să se lase cel rău de calea lui, …să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând. Isaia 55:7

  Coliba are nevoie de un acoperiș simplu și destul de șubred, este ceva temporar, care trebuie să protejeze de soare și de ploi. Dar casele adevărate au nevoie de un acoperiș mult mai solid. În cele mai multe cazuri, acest acoperiș este făcut din două planșee înclinate pornind de la un vârf. Sistemul, deși poate părea simplu, este foarte util. Un astfel de acoperiș trebuie să suporte nu doar picăturile de ploaie, ci și greutatea zăpezilor din timpul iernii. În zonele unde clima rămâne uscată și caldă tot timpul anului, acoperișul poate fi ca o terasă, dar acolo unde zeci de kilograme de gheață vor apăsa timp de câteva luni, este necesară o structură solidă și destul de înclinată.

  Dar nu numai despre modelul în două pante al acestui acoperiș vreau să vorbim astăzi, ci mai ales despre faptul că sub acest acoperiș, de obicei, se creează ceea ce numim podul casei. Te-ai urcat vreodată în podul casei cuiva, la părinți sau la bunici? Ce ai găsit acolo?

  De regulă, în podul unei case, sunt urcate și depozitate în ordine sau nu diferite lucruri inutile, dar la care proprietarul încă nu este dispus să renunțe. Le ascunde acolo cu gândul că poate odată va mai avea nevoie de ele. De cele mai multe ori, ele rămân acolo nefolosite toată viața. Podul acesta are un corespondent în viața noastră sufletească. Decidem la un moment dat că ceva anume nu mai corespunde cu standardele noastre de viață, că ar trebui să renunțăm la acel ceva și că ar fi cazul ca lucrul respectiv ori atitudinea, gândul respectiv să fie aruncate la gunoi. Ceva din firea noastră însă ne spune să nu aruncăm acum. Îl punem în pod cu gândul că îl vom arunca mai târziu dacă vom fi chiar siguri că nu mai avem nevoie de el, și astfel, îl păstrăm. Așa se face că uneori revenim la expresii lăsate deoparte, la filme sau la lucruri la care nu mai voiam să privim, la muzică pe care o scosesem de pe listă sau la gânduri și trăiri de care credeam că am scăpat.

  De gândit astăzi:

  Adevărul este că nu vom fi în siguranță atâta timp cât încă mai depozităm în podul ființei noastre lucrurile de care suntem convinși că trebuie să scăpăm. Decide astăzi și fă curățenie în depozitul secret în care mai ții diverse „valori”.

  Două laturi ale acoperișului - Devoțional tineri. Adevărul este că nu vom fi în siguranță atâta timp cât încă mai depozităm în podul ființei noastre lucrurile de care suntem convinși că trebuie să scăpăm. Decide astăzi și fă curățenie în depozitul secret în care mai ții diverse „valori”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...