Articolul precedentPrimește-mă!
  Articolul următorDevotament orb!

  Două laturi ale acoperișului

  Să se lase cel rău de calea lui, …să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând. Isaia 55:7

  Coliba are nevoie de un acoperiș simplu și destul de șubred, este ceva temporar, care trebuie să protejeze de soare și de ploi. Dar casele adevărate au nevoie de un acoperiș mult mai solid. În cele mai multe cazuri, acest acoperiș este făcut din două planșee înclinate pornind de la un vârf. Sistemul, deși poate părea simplu, este foarte util. Un astfel de acoperiș trebuie să suporte nu doar picăturile de ploaie, ci și greutatea zăpezilor din timpul iernii. În zonele unde clima rămâne uscată și caldă tot timpul anului, acoperișul poate fi ca o terasă, dar acolo unde zeci de kilograme de gheață vor apăsa timp de câteva luni, este necesară o structură solidă și destul de înclinată.

  Dar nu numai despre modelul în două pante al acestui acoperiș vreau să vorbim astăzi, ci mai ales despre faptul că sub acest acoperiș, de obicei, se creează ceea ce numim podul casei. Te-ai urcat vreodată în podul casei cuiva, la părinți sau la bunici? Ce ai găsit acolo?

  De regulă, în podul unei case, sunt urcate și depozitate în ordine sau nu diferite lucruri inutile, dar la care proprietarul încă nu este dispus să renunțe. Le ascunde acolo cu gândul că poate odată va mai avea nevoie de ele. De cele mai multe ori, ele rămân acolo nefolosite toată viața. Podul acesta are un corespondent în viața noastră sufletească. Decidem la un moment dat că ceva anume nu mai corespunde cu standardele noastre de viață, că ar trebui să renunțăm la acel ceva și că ar fi cazul ca lucrul respectiv ori atitudinea, gândul respectiv să fie aruncate la gunoi. Ceva din firea noastră însă ne spune să nu aruncăm acum. Îl punem în pod cu gândul că îl vom arunca mai târziu dacă vom fi chiar siguri că nu mai avem nevoie de el, și astfel, îl păstrăm. Așa se face că uneori revenim la expresii lăsate deoparte, la filme sau la lucruri la care nu mai voiam să privim, la muzică pe care o scosesem de pe listă sau la gânduri și trăiri de care credeam că am scăpat.

  De gândit astăzi:

  Adevărul este că nu vom fi în siguranță atâta timp cât încă mai depozităm în podul ființei noastre lucrurile de care suntem convinși că trebuie să scăpăm. Decide astăzi și fă curățenie în depozitul secret în care mai ții diverse „valori”.

  Două laturi ale acoperișului - Devoțional tineri. Adevărul este că nu vom fi în siguranță atâta timp cât încă mai depozităm în podul ființei noastre lucrurile de care suntem convinși că trebuie să scăpăm. Decide astăzi și fă curățenie în depozitul secret în care mai ții diverse „valori”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!