Articolul precedentCreșterea în har
  Articolul următorRob în libertate

  „Alergi de unul singur și ajungi pe locul doi”

  Nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie în țara ta, nici de pustiire şi prăpăd în ținutul tău, ci vei numi zidurile tale „Mântuire” şi porțile tale, „Laudă”. Isaia 60:18

  Expresia este foarte folosită, mai ales de către fataliști. Trăim uneori sentimentul că orice am face, nu suntem suficient de buni, nu vom câștiga nicio bătălie. Ni se pare că tot universul concurează cu noi chiar și când nu suntem în cursă cu altcineva. Ne place să spunem că avem ghinion. Orice aspect pe care nu-l putem controla îl încadrăm la categoria ghinion, neșansă. Se spune însă că cel mai mare dușman al nostru suntem chiar noi înșine. Iată de ce: atunci când avem un rival, acest lucru ne energizează și ne simțim motivați să luptăm, să depunem tot efortul, ca să demonstrăm că suntem mai buni. Dar, dacă permitem orgoliului sau imaginii noastre suprarealiste să ne devină competitor, acest lucru se va transforma în cel mai mare handicap. Nimeni nu ne va disprețui mai profund decât o facem noi înșine, fiindcă noi credem că ne cunoaștem cel mai bine; nimeni nu ne va devaloriza calitățile mai fără milă decât o facem noi și nimeni, afară de noi, nu va arunca în aer proiectele cele mai importante.

  În realitate, cursa adevărată nu este în competiție cu alții și nici împotriva cuiva, ci este o cursă a noastră cu noi înșine, pe culoarul nostru, cu recordul nostru personal și cu vulnerabilitățile noastre.

  Sigur, este mai comod și la îndemână să fie altcineva și altceva de vină pentru eșecuri și pentru căderi sau înfrângeri. Doar că, până și noi, în puținele momente de sinceritate, recunoaștem că „ne-am dat cu stângul în dreptul” și ne-am împiedicat singuri. Când avem curajul să analizăm propriile acțiuni și decizii, descoperim că, în mod sistematic, noi cenzurăm tot ce pare a fi greu sau necesită efort și perseverență; noi tăiem de pe lista obiectivelor ceva ce ne implică zilnic și ne determină programul, mai ales dacă e vorba despre ceva ce modifică obiceiurile și tabieturile noastre.

  De gândit astăzi:

  Cum ar fi oare dacă am înceta să mai căutăm explicații și vinovați, iar, pentru o vreme, nu am privi decât spre Cel care aleargă împreună cu noi, ușor în fața noastră, ca Model de viață și de acțiune?

  „Alergi de unul singur și ajungi pe locul doi” - Devoțional tineri. Cum ar fi oare dacă am înceta să mai căutăm explicații și vinovați, iar, pentru o vreme, nu am privi decât spre Cel care aleargă împreună cu noi, ușor în fața noastră, ca Model de viață și de acțiune?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...