Articolul precedentMasca religiei
  Articolul următorTimbrul

  Doi poli

  Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine… în toate lucrurile pe care vei pune mâna. Deuteronomul 28:8

  Când citești parabola aceea cu talanții, sau polii, ești tentat să ții minte ori pe cel care a primit cinci poli și i-a valorificat cu succes, ori pe cel care a primit unul singur și a eșuat lamentabil. Îți propun să revedem parabola și să ne gândim mai mult la cel care a primit cei doi poli. Și încă ceva: hai să ne facem că înțelegem la altă scară povestea și să considerăm că cei doi poli despre care se vorbește sunt Polul Nord și Polul Sud. Adică să zicem că unul dintre slujitori a primit Pământul dintre cei doi poli. Practic, a primit o planetă întreagă cu toate opțiunile ei. Așa s-a întâmplat și cu Adam la început; i s-a dat pământul întreg să-l lucreze și să-l păzească. Posibilitățile erau nenumărate.

  Dacă eu sau tu am fi beneficiarii unui astfel de cadou, cum am reacționa? Am fi nerăbdători să trecem la lucru, să explorăm oportunitățile și să obținem cât mai mult pentru Stăpânul nostru?

  În ce direcție am decide să pornim? Ce am face prima dată? Ce posibilități de a obține câștig am avea în mod real?

  Mă gândesc uneori că, dacă aș fi avut și eu cinci, nu doi poli, aș fi reușit mai mult? Ești conștient că, dacă e greu să gestionezi doi poli, cinci ar fi cumplit de greu? Practic, cu ceea ce am primit, am posibilități cât tot pământul, în orice direcție aș merge.

  Ar ajuta cu ceva să ne gândim că, la final, cel care a avut doi poli va primi patru? Îți imaginezi că acest lucru ar însemna universul întreg cu cele patru zări?

  De gândit astăzi:

  Pentru cineva care vrea să fie conștient de darurile primite, gândul că ține de tine ca ceea ce ai să devină cu mult mai mult ar trebui să declanșeze decizia de a nu lenevi, de a folosi orice oportunitate se ivește și de a transforma fiecare clipă în ceva dedicat întâlnirii cu Stăpânul. Va fi incredibil să scoți la iveală tot ce ai reușit să faci în plus. Ține minte acest lucru: fă ceva în plus, pe lângă ce ești dator să faci și dincolo de minimum obligatoriu, pune ceva de la tine în fiecare lucru din această zi!

  Doi poli - Devoțional tineri. Pentru cineva care vrea să fie conștient de darurile primite, gândul că ține de tine ca ceea ce ai să devină cu mult mai mult ar trebui să declanșeze decizia de a nu lenevi, de a folosi orice oportunitate se ivește și de a transforma fiecare clipă în ceva dedicat întâlnirii cu Stăpânul. Va fi incredibil să scoți la iveală tot ce ai reușit să faci în plus. Ține minte acest lucru: fă ceva în plus, pe lângă ce ești dator să faci și dincolo de minimum obligatoriu, pune ceva de la tine în fiecare lucru din această zi!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...