Doi poli

Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine… în toate lucrurile pe care vei pune mâna. Deuteronomul 28:8

Când citești parabola aceea cu talanții, sau polii, ești tentat să ții minte ori pe cel care a primit cinci poli și i-a valorificat cu succes, ori pe cel care a primit unul singur și a eșuat lamentabil. Îți propun să revedem parabola și să ne gândim mai mult la cel care a primit cei doi poli. Și încă ceva: hai să ne facem că înțelegem la altă scară povestea și să considerăm că cei doi poli despre care se vorbește sunt Polul Nord și Polul Sud. Adică să zicem că unul dintre slujitori a primit Pământul dintre cei doi poli. Practic, a primit o planetă întreagă cu toate opțiunile ei. Așa s-a întâmplat și cu Adam la început; i s-a dat pământul întreg să-l lucreze și să-l păzească. Posibilitățile erau nenumărate.

Dacă eu sau tu am fi beneficiarii unui astfel de cadou, cum am reacționa? Am fi nerăbdători să trecem la lucru, să explorăm oportunitățile și să obținem cât mai mult pentru Stăpânul nostru?

În ce direcție am decide să pornim? Ce am face prima dată? Ce posibilități de a obține câștig am avea în mod real?

Mă gândesc uneori că, dacă aș fi avut și eu cinci, nu doi poli, aș fi reușit mai mult? Ești conștient că, dacă e greu să gestionezi doi poli, cinci ar fi cumplit de greu? Practic, cu ceea ce am primit, am posibilități cât tot pământul, în orice direcție aș merge.

Ar ajuta cu ceva să ne gândim că, la final, cel care a avut doi poli va primi patru? Îți imaginezi că acest lucru ar însemna universul întreg cu cele patru zări?

De gândit astăzi:

Pentru cineva care vrea să fie conștient de darurile primite, gândul că ține de tine ca ceea ce ai să devină cu mult mai mult ar trebui să declanșeze decizia de a nu lenevi, de a folosi orice oportunitate se ivește și de a transforma fiecare clipă în ceva dedicat întâlnirii cu Stăpânul. Va fi incredibil să scoți la iveală tot ce ai reușit să faci în plus. Ține minte acest lucru: fă ceva în plus, pe lângă ce ești dator să faci și dincolo de minimum obligatoriu, pune ceva de la tine în fiecare lucru din această zi!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor