Articolul precedentLiniștită – în mâinile lui Dumnezeu
  Articolul următorGata oricând

  Două emisfere ale gândirii

  El Îmi va zice: „Tu ești Tatăl meu, Dumnezeul meu şi Stânca mântuirii mele!” Psalmii 89:26

  Omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Are chiar câteva analogii și cu mediul înconjurător, cu planeta pe care locuiește. Gândirea omului este controlată de cele două emisfere cerebrale. Neurologii au subliniat că emisferele cerebrale au funcții diferite, dar se completează reciproc. Emisfera dreaptă controlează partea stângă a corpului, și emisfera stângă controlează partea dreaptă. Emisfera stângă controlează logica și rațiunea. Emisfera dreaptă controlează afectivitatea. La naștere, cele două emisfere par să lucreze independent, dar în mod egal. În timp, una dintre emisfere devine dominantă. O multitudine de teste psihologice pot să surprindă, în funcție de indivizi, care emisferă este dominantă și care este în umbră. Cei care vor folosi exclusiv emisfera stângă vor fi ancorați în lumea fizică, mai lipsiți de emoții și de trăiri afective. Pe de altă parte, cei care vor utiliza numai emisfera dreaptă vor trăi într-o lume a proceselor interioare, fără contact cu lumea fizică.

  Ultimele descoperiri arată că există un ciclu de funcționare a creierului de aproximativ 90 de minute. O emisferă cerebrală funcționează la capacitate maximă pentru o perioadă de 90 de minute, după care funcția dominantă este preluată de cealaltă emisferă cerebrală.

  Nicio categorie nu este mai bună sau mai rea, cu toții pot fi perfecți cu specificul lor. Este, de fapt, chiar un avantaj că procedăm diferit. Important este să ne cunoaștem și să ținem cont de specificul nostru, mai ales în relația cu ceilalți. Acest lucru ne va ajuta să gestionăm propriul comportament, dar și să înțelegem reacțiile și manifestările celorlalți, care pot fi diferiți de noi.

  De gândit astăzi:

  Acesta este un motiv de mulțumire către Creatorul atât de generos, care nu a făcut economie de diversitate și funcții interesante atunci când ne-a proiectat. Suntem deosebit de minuțios alcătuiți.

  Două emisfere ale gândirii - Devoțional tineri. Acesta este un motiv de mulțumire către Creatorul atât de generos, care nu a făcut economie de diversitate și funcții interesante atunci când ne-a proiectat. Suntem deosebit de minuțios alcătuiți.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...