Articolul precedentLiniștită – în mâinile lui Dumnezeu
  Articolul următorGata oricând

  Două emisfere ale gândirii

  El Îmi va zice: „Tu ești Tatăl meu, Dumnezeul meu şi Stânca mântuirii mele!” Psalmii 89:26

  Omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Are chiar câteva analogii și cu mediul înconjurător, cu planeta pe care locuiește. Gândirea omului este controlată de cele două emisfere cerebrale. Neurologii au subliniat că emisferele cerebrale au funcții diferite, dar se completează reciproc. Emisfera dreaptă controlează partea stângă a corpului, și emisfera stângă controlează partea dreaptă. Emisfera stângă controlează logica și rațiunea. Emisfera dreaptă controlează afectivitatea. La naștere, cele două emisfere par să lucreze independent, dar în mod egal. În timp, una dintre emisfere devine dominantă. O multitudine de teste psihologice pot să surprindă, în funcție de indivizi, care emisferă este dominantă și care este în umbră. Cei care vor folosi exclusiv emisfera stângă vor fi ancorați în lumea fizică, mai lipsiți de emoții și de trăiri afective. Pe de altă parte, cei care vor utiliza numai emisfera dreaptă vor trăi într-o lume a proceselor interioare, fără contact cu lumea fizică.

  Ultimele descoperiri arată că există un ciclu de funcționare a creierului de aproximativ 90 de minute. O emisferă cerebrală funcționează la capacitate maximă pentru o perioadă de 90 de minute, după care funcția dominantă este preluată de cealaltă emisferă cerebrală.

  Nicio categorie nu este mai bună sau mai rea, cu toții pot fi perfecți cu specificul lor. Este, de fapt, chiar un avantaj că procedăm diferit. Important este să ne cunoaștem și să ținem cont de specificul nostru, mai ales în relația cu ceilalți. Acest lucru ne va ajuta să gestionăm propriul comportament, dar și să înțelegem reacțiile și manifestările celorlalți, care pot fi diferiți de noi.

  De gândit astăzi:

  Acesta este un motiv de mulțumire către Creatorul atât de generos, care nu a făcut economie de diversitate și funcții interesante atunci când ne-a proiectat. Suntem deosebit de minuțios alcătuiți.

  Două emisfere ale gândirii - Devoțional tineri. Acesta este un motiv de mulțumire către Creatorul atât de generos, care nu a făcut economie de diversitate și funcții interesante atunci când ne-a proiectat. Suntem deosebit de minuțios alcătuiți.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...