Articolul precedentÎn tandem către eternitate
  Articolul următorPrivește mai sus

  Dublă comandă

  Pentru ca aceștia să-şi pună încrederea în Dumnezeu, să nu uite lucrările lui Dumnezeu şi să păzească poruncile Lui. Psalmii 78:7

  Când te decizi să obții permisul de conducător auto, descoperi cu surprindere că există mașini care pot fi controlate de două persoane în același timp. Sunt mașinile de școală, dotate cu un sistem de comandă controlabil atât de către elev, cât și de către instructorul care predă cursul.

  Pentru că ești la început și ți-e teamă, faptul că și profesorul tău are controlul îți dă o doză de siguranță, de liniște. Pe măsură ce începi să deprinzi manevrele și șofatul devine mai natural, intervențiile lui, de cele mai multe ori neașteptate, devin cam deranjante. De pildă, tu decizi să treci printr-o intersecție, iar el frânează brusc; sau tu vrei să mărești viteza accelerând, iar mașina încetinește, pentru că instructorul apasă pedala de ambreiaj. Îți trece prin minte: închei cursurile, iau permisul și scap de comenzile lui.

  În copilărie, uneori ne simțim la fel; părinții parcă au dublă comandă la orice. Devenim începători în profesia noastră și trebuie să operăm cu mâna unui profesor pe mâna noastră. Apoi ne căsătorim și simțim că toate comenzile devin duble și trebuie comunicat mult, negociat fiecare plan și fiecare manevră.

  Toată viața visăm, năzuim spre ziua când doar noi vom deține controlul deplin asupra vieții și a deciziilor noastre. Avem deseori sentimentul că acea zi nu mai vine.

  La urma urmei, de ce ne simțim atât de nefericiți când mai are și altcineva acces la comenzile existenței noastre? Ne considerăm suficient de pregătiți? Ne simțim suficient de înțelepți și de puternici? Ne presează ideea că un om liber va fi mai fericit dacă nu se mai raportează la aprobările și evaluările altor autorități?

  De gândit astăzi:

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Dublă comandă - Devoțional tineri. Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...