Articolul precedentSceptrul
  Articolul următorBiruința este a Domnului! 2

  Două mâini, două picioare

  Jertfa celor răi este o scârbă înaintea Domnului, dar rugăciunea celor fără prihană Îi este plăcută. Proverbele 15:8

  Ai auzit de multe ori expresia: „Sunt legat de mâini și de picioare.” Aceste cuvinte nu se referă la o persoană încătușată într-o temniță, ci descriu pe cineva care, din motive ce țin de principii sau reguli interioare, nu se poate manifesta liber, potrivit cu propriile convingeri. În unele situații, persoana care simte acest lucru chiar este în impas și orice decizie pare imposibil de luat. Dar, în multe cazuri, expresia este folosită ca scuză pentru inactivitate și fugă de responsabilitate. Când împrejurările par a fi delicate sau ne implică emoțional, preferăm să căutăm scuze, iar aceasta este una dintre favorite. Practic, toată responsabilitatea este luată din dreptul voinței noastre și e plasată pe niște condiții independente de noi. Convenabil, nu?

  Este o practică obișnuită ca oamenii să caute modalități de eschivare. Pe vremea Mântuitorului, chiar liderii religioși inventaseră o inginerie spirituală: dacă promiteai averea ta lui Dumnezeu, o declarai „Corban – închinat Domnului”, atunci doar tu te puteai bucura de avuțiile respective și nimeni nu putea pretinde să fie ajutat de tine cu acele lucruri. Oricine se prindea că e o mare „șmecherie”, dar nu putea să comenteze, fiindcă metoda căpătase valențe spirituale și nu putea fi contestată sau atacată.

  Ar fi interesant să ne analizăm pe noi înșine și să vedem ce pretexte ne găsim ca scuză pentru a ne menține în confortul și indiferența noastră. Este foarte ciudat că simțim totuși nevoia să găsim justificări de formă, deși știm din start că ceea ce facem nu este pe placul lui Dumnezeu. Oare e posibil să credem că Îl putem păcăli și pe El, nu doar pe semenii care au nevoie de noi?

  Ce anume alterează atât de mult inima noastră, încât acceptăm astfel de încercări rușinoase de nepăsare?

  De gândit astăzi:

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Două mâini, două picioare - Devoțional tineri. Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...