Articolul precedentIar ei au locuit în mijlocul lor
  Articolul următorGândul veșniciei

  De la monoclu la ochelari

  Cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine Însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăți cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului celui viu! Evrei 9:14,15

  Italianul Salvino degli Armati este considerat a fi inventatorul ochelarilor optici, deși încă din perioada cetății Ninive au rămas obiecte transparente sub forma unor lentile. Se știe și faptul că Nero, care era miop, urmărea luptele din arenă printr-un smarald șlefuit sub formă de lupă. Ceea ce astăzi pare a fi o banalitate, pentru foarte mulți oameni din trecut nu a fost la îndemână ca o soluție. Poate îți aduci aminte că și apostolul Pavel, după experiența de pe drumul Damascului, a rămas cu o deficiență de vedere (pe care o considera un „țepuș” îngăduit de Dumnezeu), iar în familia lui Iacov era o persoană care ar fi avut mare nevoie de ochelari, soția sa Lea.

  Dacă ne gândim mai bine, fiecare generație de oameni și fiecare perioadă istorică au avut avantajele și neajunsurile lor. Poate că în trecut nu existau foarte multe boli, dar nici foarte mulți medici nu erau, iar echipamentele medicale lipseau aproape cu desăvârșire. Pe măsură ce omenirea a evoluat, parcă și bolile au devenit mai complexe și mai numeroase. Se pare că descoperim un leac pentru o boală, dar apar alte trei boli și mai ucigătoare. Este și acesta un semn că planeta se îndreaptă spre distrugere, și nu spre refacere, iar omul nu evoluează, ci se degradează mereu, în ciuda înmulțirii cunoștințelor.

  Privește la cei ce poartă ochelari (sau, după caz, privește în oglindă) și gândește-te cât de esențial este ceva atât de simplu ca două bucăți de sticlă. Fără acele două lentile, lumea unor oameni poate fi grav deformată, neplăcută, periculoasă chiar. Dumnezeu a inspirat pe cineva să creeze acest ajutor atât de important. El ține pasul cu nevoile oamenilor din fiecare etapă a istoriei și a contrabalansat degradarea cu ceva deosebit de ingenios. Oamenii care au avut inspirația să creeze lucruri importante Îl recunosc pe Dumnezeu ca sursa lor de inspirație și izvorul ideilor primite.

  De gândit astăzi:

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  De la monoclu la ochelari - Devoțional tineri. Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...