Dubluri în casă

Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu şi aveți credință în Mine. Ioan 14:1

Există emisiuni TV, așa-numitele reality show-uri, în care persoane autointitulate vedete, cu apucături de filozof necitit, își filmează dressingurile mai aprovizionate decât un magazin de lux din capitalele modei. Unele își etalează pantofii, același model în zeci de culori și nuanțe, sau poșetele extravagante, aproape identice, dar accesorizate ușor diferit. Așa au hainele, rochiile, mobila, chiar și corpurile.

Dar să ieșim din zona VIP și să intrăm într-o casă obișnuită, modestă. Nu-i așa că, la o cercetare sumară, putem găsi și pe la noi câteva dubluri? Fie am uitat și am cumpărat de două ori același lucru, fie am considerat că, dacă se strică, e bine să avem o rezervă sau poate am primit cadou, și astfel am acumulat niște dubluri.

Uite care este ideea zilei de azi: fă un inventar printre lucrurile tale. Scoate la vedere tot ce ai în dublu exemplar. Alege dintre cele pe care le găsești pe unele la care ai putea renunța și fă o listă cu posibile persoane care s-ar bucura să aibă acele lucruri. Nu trebuie să oferi totul unei singure persoane. Poate un copil primește o jucărie; poate o vecină primește o rochie sau o pereche de pantofi, iar altcineva se va bucura de o unealtă oferită de tine.

Este un exercițiu interesant. Urmărește-ți reacțiile, vei vedea că, dintre cele două lucruri, vei simți că vrei să păstrezi pentru tine pe cel în stare mai bună. Tu vei decide ce și cui oferi, dar fă-o!

Niciodată nu s-a întâmplat ca cineva să dăruiască altora din puținul lui, și Dumnezeu să rămână dator. Nu dărui pentru răsplată, dar să știi că nu ai motive de teamă că ai putea pierde. Tânărului bogat, Mântuitorul nu i-a spus „la mișto” să dea la săraci. El știa că toate lucrurile pe care le deține acest om erau mai mult o povară decât o avere. Din cauza averii sale prea mari, omul nu mai ridica privirea spre cer, era preocupat doar de paza și înmulțirea bunurilor sale; astfel, era pierdut în realitate.

De gândit astăzi:

Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video