Dubluri în casă

  Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu şi aveți credință în Mine. Ioan 14:1

  Există emisiuni TV, așa-numitele reality show-uri, în care persoane autointitulate vedete, cu apucături de filozof necitit, își filmează dressingurile mai aprovizionate decât un magazin de lux din capitalele modei. Unele își etalează pantofii, același model în zeci de culori și nuanțe, sau poșetele extravagante, aproape identice, dar accesorizate ușor diferit. Așa au hainele, rochiile, mobila, chiar și corpurile.

  Dar să ieșim din zona VIP și să intrăm într-o casă obișnuită, modestă. Nu-i așa că, la o cercetare sumară, putem găsi și pe la noi câteva dubluri? Fie am uitat și am cumpărat de două ori același lucru, fie am considerat că, dacă se strică, e bine să avem o rezervă sau poate am primit cadou, și astfel am acumulat niște dubluri.

  Uite care este ideea zilei de azi: fă un inventar printre lucrurile tale. Scoate la vedere tot ce ai în dublu exemplar. Alege dintre cele pe care le găsești pe unele la care ai putea renunța și fă o listă cu posibile persoane care s-ar bucura să aibă acele lucruri. Nu trebuie să oferi totul unei singure persoane. Poate un copil primește o jucărie; poate o vecină primește o rochie sau o pereche de pantofi, iar altcineva se va bucura de o unealtă oferită de tine.

  Este un exercițiu interesant. Urmărește-ți reacțiile, vei vedea că, dintre cele două lucruri, vei simți că vrei să păstrezi pentru tine pe cel în stare mai bună. Tu vei decide ce și cui oferi, dar fă-o!

  Niciodată nu s-a întâmplat ca cineva să dăruiască altora din puținul lui, și Dumnezeu să rămână dator. Nu dărui pentru răsplată, dar să știi că nu ai motive de teamă că ai putea pierde. Tânărului bogat, Mântuitorul nu i-a spus „la mișto” să dea la săraci. El știa că toate lucrurile pe care le deține acest om erau mai mult o povară decât o avere. Din cauza averii sale prea mari, omul nu mai ridica privirea spre cer, era preocupat doar de paza și înmulțirea bunurilor sale; astfel, era pierdut în realitate.

  De gândit astăzi:

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Dubluri în casă - Devoțional tineri. Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...