Articolul precedentDă mai departe!
  Articolul următorPromisiuni uimitoare

  Top 3

  Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb. Maleahi 3:6

  În limbajul curent se folosește foarte des termenul „top”. Unele lucruri sau melodii sunt în top; tendințele sau declarațiile ocupă locuri în top și așa mai departe. Aproape în orice domeniu facem un clasament pe care îl numim top. Fiecare dintre noi are topul cărților, al filmelor, al mâncărurilor și al mașinilor. Topurile personale diferă de cele stabilite de așa-zișii experți de pe toate monitoarele. Nu de puține ori clasamentul nostru este complet diferit de cel realizat de comentatori. Dacă la nivel personal ordonăm lucrurile și valorile potrivit cu gustul, educația și afinitățile noastre, la nivel general, se aplică de cele mai multe ori criterii comerciale: numărul de like-uri, voturile privitorilor, sondajele sugestive și trendurile impuse la nivel colectiv.

  Când topul personal este în dezacord cu cel social, noi ascundem propria opinie și, din lașitate sau comoditate, ori chiar din nesiguranță, aderăm la opinia celorlalți. Cei care renunță la propria opinie au impresia că toți ceilalți sunt de cu totul altă părere, și atunci renunță la crezul propriu. Dar se întâmplă ceva interesant. Este suficient ca unul singur, cu ceva tupeu, să dea impresia că reprezintă pe toată lumea, iar ceilalți, considerându-se în minoritate, să fie astfel determinați să se alinieze la ceea ce se consideră o opinie de masă. Însă, în realitate, fiecare contribuie la crearea opiniei de masă tocmai din teama de a nu fi diferit și judecat de către ceilalți.

  Așa se face că, de cele mai multe ori, opinia generală nu este decât suma lașității tuturor. Când cei care au opinii corecte, principiale, nu și le susțin consecvent sau nu au curajul să le expună, se ajunge la situația nefericită ca răul să triumfe. „Este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic” și lumea se va degrada, impunând tendințele susținute mai zgomotos și cu mai multă insistență. De obicei, obrăznicia și lipsa gustului merg mână în mână, iar cei care alcătuiesc topurile pot fi chiar ei înșiși în situația celor fără principii.

  De gândit astăzi:

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Top 3 - Devoțional tineri. Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Apartament cu patru camere

  Din moment ce Dumnezeu ne cere să veghem și să ne păzim inima, înseamnă că acest lucru e realizabil, dar mai înseamnă și faptul că ceva sau cineva ne poate răni sau ataca inima. Depinde de noi în grija cui plasăm inima noastră și în fața cui o deschidem.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...