Articolul precedentSperanța – piesa lipsă
  Articolul următorO binecuvântare veșnică

  Trei solii îngerești

  Atunci, I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească. Luca 22:43

  Crezul bisericii din perioada de sfârșit a istoriei are la bază mesajul soliilor proclamate de Dumnezeu prin îngerii Lui, cu valoare de simbol. Fiecare solie are o idee specifică. Prima solie îi cheamă pe oameni la o relație corectă de respect și adorare față de Dumnezeu. Se vede clar că oamenii, chiar și cei ce se declară credincioși, au schimbat modul de a se raporta la Dumnezeu. Pentru unii, Dumnezeu a devenit ceva abstract și îndepărtat, intangibil; pentru alții, noțiunea în sine de Dumnezeu pare a fi depășită și nu se mai aplică realității actuale, iar pentru cei mai mulți, raportul nici nu mai există; ceva de genul „noi cu ale noastre, Dumnezeu cu ale Lui”.

  Solia a doua vorbește despre căderea unei domnii a răului, numită simbolic „Babilonul” și reprezentând amestecătura de teorii adevărate cu unele false și o credință a incertitudinii amestecată cu imoralitate, dezbrăcată de caracterul ilegal și oferită ca manifestare a libertății. Babilonul reprezintă religia care, în fapt, nu are nimic de-a face cu Dumnezeu și cu voia Lui, ci Îl folosește doar ca pretext, omul fiind de fapt în centru.

  A treia solie avertizează cu privire la atitudinea de supunere și chiar de închinare față de orice formă de religie în care nu Dumnezeu este în centru, ci orice altceva: oamenii, filozofiile, ceremoniile și negarea tuturor principiilor susținute de Biblie. Orice aderare la teoriile și practicile prin care Dumnezeu este ținut în afara vieții noastre îl descalifică pe om de la a mai putea fi biruitor asupra răului.

  Orice aparent nevinovată cochetărie cu adevăruri incomplete, cu semne de întrebare la adresa lui Dumnezeu, orice permisiune de a încerca și altceva decât cerințele divine și orice prietenie cu cineva care consideră că Satana nu-i atât de negru poate și va fi distructivă dacă nu revenim cu umilință la o relație simplă și deschisă cu Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Trei solii îngerești - Devoțional tineri. Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Apartament cu patru camere

  Din moment ce Dumnezeu ne cere să veghem și să ne păzim inima, înseamnă că acest lucru e realizabil, dar mai înseamnă și faptul că ceva sau cineva ne poate răni sau ataca inima. Depinde de noi în grija cui plasăm inima noastră și în fața cui o deschidem.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...