Articolul precedentÎn brațele iubirii Sale
  Articolul următorPrimăvară = binecuvântare

  Trepiedul

  „Căci, iată, Eu vin şi voi locui în mijlocul tău”, zice Domnul. Zaharia 2:10

  Arhitecții și inginerii au declarat că cea mai stabilă structură este cea bazată pe trei puncte de sprijin (trepiedul). Se consideră astfel, în primul rând, pentru că, de oriunde ar veni forța de răsturnare, trepiedul are un picior și un unghi de rezistență. Evident că nimic nu funcționează în mod absolut, indiferent de condiții. Dar, în raport cu mărimea și distanța dintre punctele de sprijin, trepiedul ocupă locul întâi la stabilitate.

  Universul este sprijinit pe trei piloni. În termeni cunoscuți, numim astfel Sfânta Treime. Biblia conține multe structuri de trei foarte cunoscute, grupuri de persoane, noțiuni spirituale și trăiri.

  Interesant ar fi să privești astăzi în viața ta și să identifici punctele pe care te sprijini când e bine sau când ți-e mai dificil. În mod sigur ar trebui să existe și niște persoane la care te gândești sau la care chiar apelezi atunci când simți că te clatini și probabil ai în suflet câteva experiențe pe care le folosești pe post de suport în momentele de dezechilibru care vin.

  Din fericire, lângă fiecare om, Dumnezeu a avut grijă să așeze puncte de sprijin, iar acolo unde acestea nu sunt vizibile, trebuie să le căutăm și să le vedem. Trebuie să deschidem ochii și, după ce recunoaștem oamenii, lucrurile pe care ne putem sprijini, să facem ceva. Cum ar fi ca, așa din senin, să le adresezi o mulțumire specială celor la care apelezi în vremuri grele? S-ar mira? Evident că da, mai ales dacă nu le-ai cere nimic, ci doar le-ai spune că le ești recunoscător pentru acele momente în care au fost acolo să plângi pe umărul lor, să le ceri un ajutor concret sau să primești de la ei încurajări. Uimește-i pe cei la care alergi pentru sprijin acordându-le atenție și recunoștință fără vreun interes.

  De gândit astăzi:

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trepiedul - Devoțional tineri. Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...