Articolul precedentViziunea unei mame
  Articolul următorUrmașii

  Triunghiul echilateral

  Domnul este partea mea de moștenire…, de aceea nădăjduiesc în El. Plângerile 3:24

  Când începi studiul geometriei, una dintre figurile pe care le studiezi este triunghiul, mai întâi cel numit „echilateral”. Acest triunghi are laturile de lungime egală, precum și unghiurile interne egale între ele.

  În limbajul social, caracteristica acestui triunghi e folosită ca termen pentru un raport corect, egal față de toți. Numim acest lucru echidistanță. Deși nu pare, echidistanța este ceva extrem de greu de realizat. Scepticii spun că poți fi echidistant doar cu oamenii de care nu îți pasă. De regulă, ne este greu să-i tratăm la fel de bine pe oamenii față de care avem prejudecăți. Îi tratăm diferit pe cei care ne sunt antipatici sau nu fac parte din cercul nostru social.

  Devenim subiectivi față de cei din altă cultură, cei care au alte convingeri religioase sau exprimă opinii politice diferite de ale noastre. Când încercăm echidistanța, de obicei nu facem altceva decât să devenim neutri; nu facem nimic, astfel suntem scutiți de situații delicate. Însă nu este o soluție să stai deoparte de teama de a nu fi subiectiv. Orice bine și orice gest de amabilitate făcut cuiva strică pentru moment echilibrul și este subiectiv, dar ceea ce poți face este să fii subiectiv doar făcând bine. Fă binele în orice moment și față de oricare persoană pe care o întâlnești. Nu încerca să stabilești egalități, ci fă totul cu toată puterea ta, fă cu sinceritate și cu toată priceperea! Uneori va trebui să faci foarte mult, alteori va fi nevoie de foarte puțin, dar să știi că în ochii lui Dumnezeu, care vede totul, puținul tău va cântări enorm. Pentru El, motivația și calitatea lucrurilor valorează mai mult decât nenumărate realizări sau donații. Dumnezeu nu ține contabilitatea, ci prețuiește gesturile omului în funcție de inima acestuia și de dorința ce determină manifestările noastre.

  De gândit astăzi:

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Triunghiul echilateral - Devoțional tineri. Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...