Triunghiul Bermudelor

Dumnezeu este stânca mea la care găsesc un adăpost, scutul meu şi puterea care mă mântuiește. 2 Samuel 22:3

Triunghiul Bermudelor, cunoscut și sub numele de „Triunghiul Diavolului”, este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colțuri localizate în Insulele Bermude, Puerto Rico și Fort Lauderdale, Florida, în Oceanul Atlantic. Există unele speculații cum că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene inexplicabile, de genul: dispariții ale unor vase și aparate de zbor, activități paranormale, în care legile fizicii sunt date peste cap, fenomene puse inclusiv pe seama ființelor extraterestre.

În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite și alte agenții citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase și avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii. Multe din așa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atât de misterioase sau neobișnuite la o examinare mai amănunțită. Legendele însă circulă uneori mai mult decât adevărul.

De ce oare sunt tentați oamenii să creadă mai lesne invențiile și poveștile fantastice decât adevărul simplu? Poate pentru că inexplicabilul îi scutește să-și mai asume eventualele erori? Sau poate pentru că ceea ce poate fi declarat paranormal nu mai cade în responsabilitatea noastră? Decât să acceptăm adevărul care ne implică și pe noi, preferăm să ne considerăm victime ale unor forțe malefice sau, pur și simplu, victime ale ghinionului. Chiar de la primul păcat, omul a plasat răspunderea pe forța de seducție a șarpelui și nu a dat vreun semn că ar vrea să accepte măcar în parte și greșeala lui. De foarte multe ori, ne aruncăm de bunăvoie în ispită, apoi ne plângem că am fost înșelați.

De gândit astăzi:

O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor