Trei crai de la Răsărit

  Mă veți căuta, şi Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima. Ieremia 29:13

  Trei păgâni din Orient, în căutarea lor printre astrele de care erau pasionați, au descoperit ceva nou pe cer, iar acest lucru i-a făcut atât de curioși, încât și-au făcut bagajele și au plecat spre locul de sub steaua cea nouă. Documentându-se, au înțeles că apariția astrală avea o semnificație și prevestea nașterea unui rege important. Așa ajung în fața nou-născutului, iar ca niște oameni bine-crescuți, Îi oferă darurile lor.

  Despre aceste daruri ar fi interesant să vorbim. Darurile magilor au fost aur, tămâie și smirnă. Nu sunt orice fel de daruri și, după cum vom vedea, nu sunt nici întâmplătoare. Iată de ce: aurul se oferea cadou atunci când te aflai în fața unui rege. Era o regulă importantă ca, atunci când veneai în fața unui rege, să oferi cel puțin un obiect din aur. Fără să realizeze în totalitate semnificația gestului lor, magii L-au onorat pe pruncul Isus ca pe un viitor rege. Tămâia era un fel de rășină foarte parfumată, care, în contact cu o sursă de căldură, flacără, elimina în atmosferă un parfum puternic. Se folosea în special la serviciile de la Sanctuar. Era adusă ca o ofrandă marelui-preot sau preoților de la Sanctuar. Însoțea de multe ori aducerea jertfei. Magii, aducând tămâie, au făcut un gest similar celui pe care oamenii îl făceau în fața preotului. Astfel, în inspirația lor, cei trei vizitatori Îi acordă pruncului Isus importanța de preot, Lui, cel care avea să fie Marele nostru Preot.

  Smirna era un fel de parfum în stare vâscoasă, sub formă de alifie sau chiar sub formă de ulei. Acest parfum, uneori înmulțit cu ulei parfumat, era adus celor bolnavi ca leac, dar și în cazul deceselor, ca substanță de îmbălsămare. Acest dar Îl așază pe Domnul Isus în categoria oamenilor care pot suferi sau chiar muri. Era un fel de gest profetic legat de suferințele și moartea Mântuitorului.

  De gândit astăzi:

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Trei crai de la Răsărit - Devoțional tineri. La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...