Articolul precedentUn biscuit fără unt
  Articolul următorTu alegi!

  Porunca a treia

  Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi. Ioan 14:18

  În comentariile rabinilor evrei, esența acestei porunci spune în felul următor: „Tu nu vei ridica în deșert numele Domnului Dumnezeului tău.” Adică omul credincios nu va îndepărta atât de mult numele Dumnezeului său, încât Acesta să fie absent din viața concretă. Unii oameni consideră că Dumnezeu este atât de sus, încât nu mai are legătură cu ceea ce ni se întâmplă nouă; este rupt de realitatea noastră și nu putem avea nicio legătură cu El sau lumea Lui. Deși această concepție este total greșită și este contrazisă chiar de Scriptură, lui Satana îi convine de minune. El știe că, dacă noi Îl vom considera pe Dumnezeu ca fiind rupt de existența noastră, fie vom fi tentați să ne descurajăm, simțindu-ne abandonați, fie ne vom permite comportamente imorale, convinși că oricum nu ne vede nimeni, nici Dumnezeu, care e prea departe.

  Capcana ridicării lui Dumnezeu în deșertul îndepărtat de noi este atrăgătoare pentru că permite adormirea conștiinței. Dacă avem sentimentul absenței sau al neatenției Lui, vom reduce gradul de atenție la felul în care trăim, ne vom obișnui să coborâm standardele luptei noastre cu păcatul, iar pasul următor ar fi să uităm cu totul imaginea Dumnezeului nostru. Când uiți pe cineva, acea persoană devine tot mai puțin importantă și se stinge dorința reîntâlnirii. Astfel, Acela care Se numește Emanuel, Dumnezeu cu noi, ar deveni doar o iluzie îndepărtată și foarte puțin credibilă.

  Dacă Satana ar reuși să estompeze atât de mult chipul lui Dumnezeu în mintea și inima noastră, nu ar mai rămâne nimic decât un întuneric spiritual și moral de nevindecat.

  De gândit astăzi:

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Porunca a treia - Devoțional tineri. Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...