A3

Suntem copii ai lui Dumnezeu… Vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este. 1 Ioan 3:2

Denumirea formatelor pentru paginile folosite în tipografie sau la redactarea documentelor rezultă din numărul înjumătățirii formatului de bază, numit tehnic A1. Formatul A3 este unul întâlnit foarte des la afișele pentru evenimente sau concerte. După formatul utilizat în majoritatea imprimantelor și a documentelor (A4), cel de mărime dublă este cel mai des utilizat pentru lucrări de afișare. Am putea spune că este special destinat tipăririi de afiș.

Ce este special la un afiș? Există o rețetă după care sunt realizate afișele? În general, da. Găsim de regulă aceleași elemente, iar ceea ce le diferențiază este tema grafică, aleasă în funcție de evenimentul pentru care fac promovare. Cea mai complicată parte este tocmai aceea de a converti o idee sau o temă a evenimentului ori a produsului pentru publicitate într-o imagine-simbol. Pe lângă îndemânare și cunoștințe tehnice efective, este nevoie de multă imaginație și capacitate de a sintetiza vizual ceva abstract, din lumea ideilor. Un astfel de afiș devine reușit dacă, atunci când îl privești pentru prima dată, te determină să te apropii cu gândul măcar de domeniul de care aparține ceea ce promovează sau chiar să vizualizezi specificul mai restrâns. Grafica de afiș este în prezent una dintre cele mai bine plătite activități.

Este interesant să te gândești că o imagine poate fi atât de sugestivă încât, la vederea ei, să ți se deschidă o lume foarte largă. Un simbol îți prezintă ceva cu mult mai mare și mai important, poate chiar din zona invizibilă, abstractă. Există afișe care exprimă iubire sau violență; pace sau frământări sociale; idealuri educative sau deformări ale valorilor.

De gândit astăzi:

Privind lucrurile din alt unghi, am putea constata că fiecare om este, prin ceea ce arată, un fel de simbol pentru ceva. Suntem niște purtători de mesaj. La prima vedere, apariția noastră determină sentimente, creează proiecții despre ceva anume. Te-ai gândit vreodată că ai putea fi un fel de afiș? Ce ar promova apariția ta?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video