3D

Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieții mele. De cine să-mi fie frică? Psalmii 27:1

Apariția proiecțiilor tridimensionale a revoluționat cinematografia și televiziunea. Puțini oameni știu însă că, dincolo de un preț ceva mai mare pentru un film 3D, realizarea în sine presupune tehnică specială și o mult mai mare investiție de echipament, personal și timp. Nu poți proiecta în sistem 3D ceva filmat în sistem anterior acestei tehnologii. Nu este ca și cum s-ar putea face o conversie, trebuie să existe ceva de la început realizat în trei dimensiuni. Pe de altă parte, dacă încerci să vizionezi o proiecție 3D fără ochelarii care îți facilitează claritatea, va fi o experiență destul de neplăcută și inutilă.

Hai să desprindem din acest pachet doar un aspect: incapacitatea de a vedea cu ochiul liber ceva complex de genul 3D. Ochiul simplu trebuie să fie ajutat de niște lentile speciale (ieftine și simple) pentru a împacheta în ceva definit imaginile produse tridimensional.

Este acea situație în care realitatea este mult mai vastă decât reușim noi să o percepem, să o vedem. Fără un ajutor specific, noi nu putem discerne și înțelege adevărurile esențiale. Este motivul pentru care Dumnezeu a dezvăluit părți din toată lucrarea Lui, a descoperit în mod treptat ceea ce trebuia să știm și încă mai prezintă noutăți chiar și din Sfânta Scriptură. Sfânta Scriptură este ca o proiecție pe mai multe dimensiuni și, pentru a o pătrunde, este nevoie de Duhul lui Dumnezeu, care să-i deslușească tainele profunde. Din același motiv este nevoie de citirea și recitirea Cuvântului inspirat, pentru că numai în acest fel vom fi în stare să vedem tabloul complet. În studierea Cuvântului și a adevărurilor cu privire la Dumnezeu nu este loc de încredere în sine sau de aroganță, ci doar de o dependență umilă față de iluminarea Duhului Său. Nu ne costă prea mult, iar obținerea unei viziuni mai clare ne este la îndemână. Prin rugăciune, recunoaștem limita noastră și cerem asistența divină, iar răspunsul va fi cu siguranță pozitiv.

De gândit astăzi:

Astăzi și în zilele următoare, roagă-te înainte de a citi și astfel îți va face plăcere, vei fi încântat de atâtea detalii impresionante pe care le vei descoperi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video