Articolul precedentCredința mea
  Articolul următorSemințele de măr

  Al treilea Reich

  Îngerul Domnului tăbărăște în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. Gustați şi vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! Temeți-vă de Domnul voi, sfinții Lui, căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El! Psalmii 34:7-9

  „Al Treilea Reich” este traducerea termenului german Drittes Reich și este folosit ca sinonim pentru Germania Nazistă. Termenul se referă mai mult la statul nazist și guvernarea lui decât la țara și poporul ei. Termenul a fost folosit pentru prima oară în 1922, ca titlu de carte, a fost adoptat de propaganda nazistă ca primul Reich, apoi, între anii 1871 și 1918, ca cel de-al doilea, iar regimul lui Hitler, ca cel de-al treilea. Numerotarea a fost făcută și pentru a sugera reîntoarcerea la vechea glorie germană, odată cu abolirea Republicii de la Weimar din 1919–1933. Cucerirea puterii de către naziști a fost un proces complex, dar nu foarte lung. În momentele sale de glorie, cel de-al Treilea Reich controla cea mai mare parte a Europei. Există însă dovezi că Hitler nu agrea denumirea de al Treilea Reich, din cauza faptului că ar fi sugerat o poziție inferioară față de predecesorii săi. La 30 aprilie 1945, după ce sovieticii pătrunseseră până în centrul capitalei Berlin, Hitler s-a sinucis, iar forța politică dirijată de el a căzut și ea.

  De puține ori s-a conturat în istoria omenirii o organizație atât de sadică și dementă, cu un lider atât de absurd și de nelimitat în răutate, diabolic.

  Te întrebi poate cum se ajunge la așa ceva. Ei bine, drumul este mult mai simplu decât ar părea. Este nevoie de cineva cu un caracter ascuns și defect, dar cu putere de convingere, priceput la discursuri motivatoare. Apoi mai trebuie o gașcă oarbă, care să-l slujească supus și care să-i cultive instinctele de dictator și, pe urmă, o mare de oameni indiferenți și egoiști, care să nu facă nimic, gândind că, atâta timp cât nu li se întâmplă lor ceva rău, nu au de ce să se implice și să se opună abuzurilor. Acesta e drumul.

  Nicio generație nu este scutită de aceste elemente. Este foarte posibil ca tema persecuției pe fondul convingerilor religioase să revină. Este nevoie de aceleași categorii de oameni. Totul însă va decurge mult mai repede.

  De gândit astăzi:

  Pentru orice ar veni, amintește-ți făgăduința că El ne va ascunde în coliba Lui în ziua necazului. De această dată, nu mai este atât de multă nevoie de martiri, ci de oameni care să fie biruitori până la sfârșit.

  Al treilea Reich - Devoțional tineri. Pentru orice ar veni, amintește-ți făgăduința că El ne va ascunde în coliba Lui în ziua necazului. De această dată, nu mai este atât de multă nevoie de martiri, ci de oameni care să fie biruitori până la sfârșit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...