Articolul precedentTu îmi știi numele
  Articolul următorNu te teme!

  Trei tineri în Babilon

  Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor. Domnul Își întoarce Fața împotriva celor răi, ca să le șteargă pomenirea de pe pământ. Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuiește pe cei cu duhul zdrobit. Psalmii 34:15-18

  După un traseu de multe săptămâni pe jos, prin arșița Orientului, trei tineri au ajuns în Babilon, cetatea robiei lor. Să nu ne imaginăm că era o gașcă de trei tineri, care au fost cazați în aceeași cameră, că se susțineau reciproc și s-au ajutat la căratul bagajelor etc. În realitate, e posibil ca ei să nu se fi întâlnit decât după selectarea lor pentru lucru în guvernul babilonian. Este foarte posibil ca, pe par­cursul întregului drum spre sclavie, să se fi întrebat nedumeriți unde este Dumnezeul lor, de ce nu a făcut nimic pentru ei, de ce îi ajută mai mult pe păgânii care i-au cucerit. O sumedenie de dileme i-au frământat cu disperare încă de când au părăsit țara lor mistuită de flăcări și distrusă de cuceritori.

  Îți poți imagina cât de tentant este să-i urăști pe cei ce au făcut acest lucru? Te poți imagina acceptând să lucrezi pentru guvernul care a făcut atâtea grozăvii? Iată-i pe cei trei participând la selecția pentru joburi; cu demnitate, au ales să-și respecte principiile de viață și au ajuns în cele din urmă demnitari la curtea Babilonului. Totul parcă începe să devină mai întâi suportabil, apoi a venit resemnarea și au început să mai uite din întunecimea trecutului. Trebuiau să meargă înainte. Însă o nouă furtună se anunță la orizont: la pretențiile aberante ale împăratului, este ridicat un chip de aur, iar fiecare om din Babilon este chemat să se închine în fața acelui chip.

  Cei trei se declară slujitori ai Dumnezeului cerurilor și refuză gestul de închinare. Se știa că, de această dată, vor pierde tot: onorabila funcție, confortul casei și, evident, viața.

  De gândit astăzi:

  Este impresionantă însă abandonarea totală în mâna lui Dumnezeu: „Noi credem că El ne va salva, dar, chiar dacă nu ar face-o, noi tot Lui Îi slujim, cu orice preț.” Există ceva mai demn de toată admirația? Da – gestul lui Dumnezeu, care i-a scos nevătămați din cuptor.

  Trei tineri în Babilon - Devoțional tineri. Este impresionantă însă abandonarea totală în mâna lui Dumnezeu: „Noi credem că El ne va salva, dar, chiar dacă nu ar face-o, noi tot Lui Îi slujim, cu orice preț.” Există ceva mai demn de toată admirația? Da – gestul lui Dumnezeu, care i-a scos nevătămați din cuptor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...