Articolul precedentO invitație specială – partea 1
  Articolul următorAtinge imposibilul

  Generalii lui Avraam

  Cel neprihănit se bucură în Domnul şi în El își capătă scăparea; toți cei cu inima fără prihană se laudă că sunt fericiți. Psalmii 64:10

  Aner, Eșcol și Mamre sunt cei trei generali care s-au alăturat lui Avraam în eliberarea locuitorilor Sodomei, între care se găseau Lot și familia lui. Ei, care nu aveau decât o stimă specială față de Avraam, au răspuns prompt la invitația acestuia și au plecat împreună cu oamenii lor (deveniți din mers o armată). Dacă Avraam era motivat de eliberarea rudelor sale, familia nepotului său Lot, cei trei generali nu aveau un alt motiv decât respectul lor pentru Avraam. Cât de mult oare ar trebui să respecți pe cineva ca, atunci când el vine și îți spune că pleacă la o bătălie cam fără șanse de izbândă (dușmanii erau cinci împărați cu armatele lor), tu să zici: „Stai că vin și eu cu tine; îmi voi risca viața și eu, și oamenii mei alături de tine!”? Oamenii aceia asta au făcut. Ce te uimește mai tare: gestul lor sau felul de a fi al lui Avraam, care a determinat o asemenea jertfire? Se știe despre Avraam că, oriunde mergea, era binecuvântat și respectat. A evitat cearta, nedreptatea și interesul propriu. Slujitorii lui erau tratați ca parte din familia lui. Credincioșia lui față de Dumnezeu era incontestabilă.

  Nu e greu să credem că, atunci când vezi pe cineva de felul lui, care îți inspiră prin propriul caracter prezența lui Dumnezeu, acest lucru te inspiră și pe tine și te atrage; ai curajul să îți asumi chiar și riscuri lângă un asemenea om. Caracterul simplu, dar curat al unui om credincios va reprezenta o forță oriunde ar fi acel om. Un credincios autentic se trădează prin comportamentul și principiile lui; nu are cum să treacă neobservat și nerespectat, oricât de necredincioși ar fi cei în mijlocul cărora trăiește.

  De gândit astăzi:

  Fără îndoială că multe prejudecăți și rețineri s-ar spulbera în legătură cu oamenii credincioși dacă cei din jur ar simți o prietenie a acestora cu Dumnezeu și o modestie caracteristică celor ce depind de Tatăl lor divin. În ziua de azi, în aceste vremuri, a mai rămas loc doar pentru o astfel de viață, cuvintele sunt auzite din ce în ce mai greu.

  Generalii lui Avraam - Devoțional tineri. Fără îndoială că multe prejudecăți și rețineri s-ar spulbera în legătură cu oamenii credincioși dacă cei din jur ar simți o prietenie a acestora cu Dumnezeu și o modestie caracteristică celor ce depind de Tatăl lor divin. În ziua de azi, în aceste vremuri, a mai rămas loc doar pentru o astfel de viață, cuvintele sunt auzite din ce în ce mai greu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...