Articolul precedentO invitație specială – partea 2
  Articolul următorDumnezeu vs Satana

  Putere trifazică

  Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. Psalmii 28:7

  Probabil știi că există prize de curent numite monofazice și, în unele locuri, mai ales întreprinderi și șantiere, sunt niște prize cu mai multe găuri, numite trifazice. Pentru o casă obișnuită, fără aparatură consumatoare de mult curent electric, este suficient să ai sursă de curent monofazată. Dar, în cazul în care se utilizează mașini și unelte foarte puternice, este necesară conectarea la o sursă trifazată de curent. Evident că uneltele obișnuite nu pot fi alimentate la o priză atât de puternică și nici uneltele foarte puternice, profesionale nu pot fi puse în funcțiune doar de curentul dintr-o priză clasică.

  Să facem o aplicație pentru viața noastră din această realitate tehnică.

  Vă amintiți un moment când ucenicii au fost rugați să scoată demonul dintr-un tânăr și nu au reușit, iar tatăl, disperat, era distrus? Mai știți că a apărut Mântuitorul Isus și, la rugăciunea deznădăjduită a acelui tată, a certat demonul și l-a eliberat pe băiat? După această experiență, ucenicii, în cercul lor restrâns în jurul Învățătorului lor, au întrebat: „Noi de ce nu am putut să-l eliberăm pe băiat?”

  Răspunsul Domnului nu a fost nici arogant, nici sofisticat, ci foarte simplu și precis: „Nu din cauza voastră, ci din cauză că acest soi de draci, care se manifestă așa cum ați văzut și pune stăpânire chiar și pe viețile celor tineri, nu iese la o simplă poruncă sau la prima rugăciune, ci numai cu post și rugăciune.” Ceea ce au învățat ucenicii, iar prin Evanghelie și noi, este că pentru a lupta și a câștiga bătăliile cu Satana și cu armatele lui, este nevoie de putere maximă. Gravitatea păcatelor și mai ales disperarea cu care atacă Satana necesită o putere mult mai mare și mai constantă.

  De gândit astăzi:

  Dacă rămânem conectați la o sursă limitată, obișnuită de putere, nu avem nicio șansă; numai conectarea la puterea deplină a Duhului Sfânt ne va asigura izbânda. Prin urmare, postul și rugăciunea nu sunt lucruri străine de o experiență creștină autentică.

  Putere trifazică - Devoțional tineri. Dacă rămânem conectați la o sursă limitată, obișnuită de putere, nu avem nicio șansă; numai conectarea la puterea deplină a Duhului Sfânt ne va asigura izbânda. Prin urmare, postul și rugăciunea nu sunt lucruri străine de o experiență creștină autentică.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...