Putere trifazică

Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. Psalmii 28:7

Probabil știi că există prize de curent numite monofazice și, în unele locuri, mai ales întreprinderi și șantiere, sunt niște prize cu mai multe găuri, numite trifazice. Pentru o casă obișnuită, fără aparatură consumatoare de mult curent electric, este suficient să ai sursă de curent monofazată. Dar, în cazul în care se utilizează mașini și unelte foarte puternice, este necesară conectarea la o sursă trifazată de curent. Evident că uneltele obișnuite nu pot fi alimentate la o priză atât de puternică și nici uneltele foarte puternice, profesionale nu pot fi puse în funcțiune doar de curentul dintr-o priză clasică.

Să facem o aplicație pentru viața noastră din această realitate tehnică.

Vă amintiți un moment când ucenicii au fost rugați să scoată demonul dintr-un tânăr și nu au reușit, iar tatăl, disperat, era distrus? Mai știți că a apărut Mântuitorul Isus și, la rugăciunea deznădăjduită a acelui tată, a certat demonul și l-a eliberat pe băiat? După această experiență, ucenicii, în cercul lor restrâns în jurul Învățătorului lor, au întrebat: „Noi de ce nu am putut să-l eliberăm pe băiat?”

Răspunsul Domnului nu a fost nici arogant, nici sofisticat, ci foarte simplu și precis: „Nu din cauza voastră, ci din cauză că acest soi de draci, care se manifestă așa cum ați văzut și pune stăpânire chiar și pe viețile celor tineri, nu iese la o simplă poruncă sau la prima rugăciune, ci numai cu post și rugăciune.” Ceea ce au învățat ucenicii, iar prin Evanghelie și noi, este că pentru a lupta și a câștiga bătăliile cu Satana și cu armatele lui, este nevoie de putere maximă. Gravitatea păcatelor și mai ales disperarea cu care atacă Satana necesită o putere mult mai mare și mai constantă.

De gândit astăzi:

Dacă rămânem conectați la o sursă limitată, obișnuită de putere, nu avem nicio șansă; numai conectarea la puterea deplină a Duhului Sfânt ne va asigura izbânda. Prin urmare, postul și rugăciunea nu sunt lucruri străine de o experiență creștină autentică.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor