Trimestrul

Întărește-te numai şi îmbărbătează-te, lucrând cu credincioșie după toată legea pe care ți-a dat-o robul Meu Moise; nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbutești în tot ce vei face. Iosua 1:7

Trimestrul a devenit o unitate de măsură pentru foarte multe domenii importante. Anul școlar e împărțit în trimestre; sarcina este măsurată în trimestre; statisticile economice sunt raportate la trimestru și alte atâtea exemple pot fi date. Împărțirea anului pe trimestre o găsim și în Sfânta Scriptură în serviciile de la curtea regilor, în rotirea serviciilor ceremoniale etc. Deși pentru Dumnezeu timpul este ca o linie dreaptă, fără capete, El a fragmentat timpul de dragul nostru. A împărțit vremea în zile, săptămâni și luni. Pentru El, un an este ca o zi, iar o zi, ca o mie de ani. Pentru noi însă pare a fi foarte importantă această împărțire a timpului.

Dacă Dumnezeu a împărțit viața în zile, compuse la rândul lor dintr-o seară și o dimineață, noi, oamenii, am tot fărâmițat timpul în ceva și mai mic, și mai mic: ore, minute, secunde, milisecunde, nanosecunde și cine mai știe unde ne vom opri. Este clar că noi nu putem înmulți timpul, doar Dumnezeu poate crea timp. El a intercalat o zi la rugămintea lui Iosua și nu a dereglat mersul lucrurilor cu nimic. El poate înmulți timpul, dar noi nu putem decât să-l risipim și să-l fragmentăm, ca să ne dea impresia că avem mai mult la dispoziție.

Astăzi, totul se măsoară în postări pe Instagram sau Twitter ori Tik Tok. Secunda a devenit unitatea de măsură cea mai folosită, iar acest lucru denotă cât de speriați suntem de trecerea timpului. O secundă de neatenție poate însemna un grav accident, poate însemna o pierdere imensă. Am inventat și zicala: „Timpul înseamnă bani” tot din aceste considerente.

De gândit astăzi:

Dacă nu putem înmulți și nici depozita timpul, ceea ce putem face totuși este să îl folosim cât mai bine și cu măsură pe acela pe care oricum îl traversăm. Nicio clipă nefolosită nu se mai întoarce, dar tot ce realizăm în altă clipă rămâne. Există un secret: Cel ce creează timp ne poate binecuvânta cu spor (eficiență) și bucurie în zilele vieții noastre. Cere-I acest lucru și vei simți că e adevărat!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor