Articolul precedentCompromisul
  Articolul următorDeschide ochii

  Trimestrul

  Întărește-te numai şi îmbărbătează-te, lucrând cu credincioșie după toată legea pe care ți-a dat-o robul Meu Moise; nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbutești în tot ce vei face. Iosua 1:7

  Trimestrul a devenit o unitate de măsură pentru foarte multe domenii importante. Anul școlar e împărțit în trimestre; sarcina este măsurată în trimestre; statisticile economice sunt raportate la trimestru și alte atâtea exemple pot fi date. Împărțirea anului pe trimestre o găsim și în Sfânta Scriptură în serviciile de la curtea regilor, în rotirea serviciilor ceremoniale etc. Deși pentru Dumnezeu timpul este ca o linie dreaptă, fără capete, El a fragmentat timpul de dragul nostru. A împărțit vremea în zile, săptămâni și luni. Pentru El, un an este ca o zi, iar o zi, ca o mie de ani. Pentru noi însă pare a fi foarte importantă această împărțire a timpului.

  Dacă Dumnezeu a împărțit viața în zile, compuse la rândul lor dintr-o seară și o dimineață, noi, oamenii, am tot fărâmițat timpul în ceva și mai mic, și mai mic: ore, minute, secunde, milisecunde, nanosecunde și cine mai știe unde ne vom opri. Este clar că noi nu putem înmulți timpul, doar Dumnezeu poate crea timp. El a intercalat o zi la rugămintea lui Iosua și nu a dereglat mersul lucrurilor cu nimic. El poate înmulți timpul, dar noi nu putem decât să-l risipim și să-l fragmentăm, ca să ne dea impresia că avem mai mult la dispoziție.

  Astăzi, totul se măsoară în postări pe Instagram sau Twitter ori Tik Tok. Secunda a devenit unitatea de măsură cea mai folosită, iar acest lucru denotă cât de speriați suntem de trecerea timpului. O secundă de neatenție poate însemna un grav accident, poate însemna o pierdere imensă. Am inventat și zicala: „Timpul înseamnă bani” tot din aceste considerente.

  De gândit astăzi:

  Dacă nu putem înmulți și nici depozita timpul, ceea ce putem face totuși este să îl folosim cât mai bine și cu măsură pe acela pe care oricum îl traversăm. Nicio clipă nefolosită nu se mai întoarce, dar tot ce realizăm în altă clipă rămâne. Există un secret: Cel ce creează timp ne poate binecuvânta cu spor (eficiență) și bucurie în zilele vieții noastre. Cere-I acest lucru și vei simți că e adevărat!

  Trimestrul - Devoțional tineri. Dacă nu putem înmulți și nici depozita timpul, ceea ce putem face totuși este să îl folosim cât mai bine și cu măsură pe acela pe care oricum îl traversăm. Nicio clipă nefolosită nu se mai întoarce, dar tot ce realizăm în altă clipă rămâne. Există un secret: Cel ce creează timp ne poate binecuvânta cu spor (eficiență) și bucurie în zilele vieții noastre. Cere-I acest lucru și vei simți că e adevărat!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.