Articolul precedentÎnainte să Mă cheme
  Articolul următorZiua Amabilității

  Triunghiul – simbol

  Pe Dumnezeu se întemeiază ajutorul şi slava mea; în Dumnezeu este stânca puterii mele, locul meu de adăpost. Psalmii 62:7

  Unul dintre cele mai folosite simboluri grafice este triunghiul. Diferite poziții sau culori ale triunghiului reprezintă categorii diverse. Iată câteva cazuri: triunghiul roz, triunghiul cu vârful în jos, triunghiul cu vârful în sus, două triunghiuri suprapuse etc.

  Triunghiul cu vârful în jos reprezintă masculinitatea și este o stilizare a corpului bărbătesc, cu umerii mai lați decât partea de jos, așa cum triunghiul orientat cu vârful în sus reprezintă feminitatea, cu structura corporală specifică. Triunghiul ca simbol mai este folosit și de altă categorie. Triunghiul roz este adoptat astăzi de comunitatea LGBT, însă inițial a fost folosit pentru persecuția homosexualilor în timpul Holocaustului. A fost revendicat de comunitatea LGBT, devenind, după cel de-al Doilea Război Mondial, un simbol pozitiv al identității gay și al mișcării pentru drepturile homosexualilor.

  Este destul de discutabilă, ca să nu spunem dubioasă, practica aceasta: iei ceva care este asociat unei categorii cunoscute și, după ușoare modificări, îl însușești pentru ceva din zona negativă. Astfel că triunghiul, dacă l-ai colorat în roz, nu mai reprezintă bărbatul, ci pe homosexuali; crucea, dacă este răsturnată, nu mai reprezintă jertfa lui Hristos, ci devine simbolul sataniștilor, și exemplele pot continua.

  De ce nu își inventează Diavolul logouri și simboluri originale, ci numai prelucrări? Pentru că el nu are nimic valoros și pentru că vrea să creeze mereu confuzie. El asta face: strică, dar nu în totalitate, ci alterează numai într-o mică măsură, pentru ca oamenii să cadă în capcană dacă nu sunt foarte atenți. Astăzi găsești la tot pasul stricăciunile lui, chiar sub formă de simboluri.

  De gândit astăzi:

  Numai o relație strânsă cu Dumnezeu ne poate feri de capcanele celui rău. Prin noi înșine și prin înțelepciunea omenească, nu suntem capabili să decodificăm toate șireteniile lui, dar, cu ajutor divin, reușim.

  Triunghiul - simbol - Devoțional tineri. Numai o relație strânsă cu Dumnezeu ne poate feri de capcanele celui rău. Prin noi înșine și prin înțelepciunea omenească, nu suntem capabili să decodificăm toate șireteniile lui, dar, cu ajutor divin, reușim.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...