Pe Dumnezeu se întemeiază ajutorul şi slava mea; în Dumnezeu este stânca puterii mele, locul meu de adăpost. Psalmii 62:7
Unul dintre cele mai folosite simboluri grafice este triunghiul. Diferite poziții sau culori ale triunghiului reprezintă categorii diverse. Iată câteva cazuri: triunghiul roz, triunghiul cu vârful în jos, triunghiul cu vârful în sus, două triunghiuri suprapuse etc.
Triunghiul cu vârful în jos reprezintă masculinitatea și este o stilizare a corpului bărbătesc, cu umerii mai lați decât partea de jos, așa cum triunghiul orientat cu vârful în sus reprezintă feminitatea, cu structura corporală specifică. Triunghiul ca simbol mai este folosit și de altă categorie. Triunghiul roz este adoptat astăzi de comunitatea LGBT, însă inițial a fost folosit pentru persecuția homosexualilor în timpul Holocaustului. A fost revendicat de comunitatea LGBT, devenind, după cel de-al Doilea Război Mondial, un simbol pozitiv al identității gay și al mișcării pentru drepturile homosexualilor.
Este destul de discutabilă, ca să nu spunem dubioasă, practica aceasta: iei ceva care este asociat unei categorii cunoscute și, după ușoare modificări, îl însușești pentru ceva din zona negativă. Astfel că triunghiul, dacă l-ai colorat în roz, nu mai reprezintă bărbatul, ci pe homosexuali; crucea, dacă este răsturnată, nu mai reprezintă jertfa lui Hristos, ci devine simbolul sataniștilor, și exemplele pot continua.
De ce nu își inventează Diavolul logouri și simboluri originale, ci numai prelucrări? Pentru că el nu are nimic valoros și pentru că vrea să creeze mereu confuzie. El asta face: strică, dar nu în totalitate, ci alterează numai într-o mică măsură, pentru ca oamenii să cadă în capcană dacă nu sunt foarte atenți. Astăzi găsești la tot pasul stricăciunile lui, chiar sub formă de simboluri.
De gândit astăzi:
Numai o relație strânsă cu Dumnezeu ne poate feri de capcanele celui rău. Prin noi înșine și prin înțelepciunea omenească, nu suntem capabili să decodificăm toate șireteniile lui, dar, cu ajutor divin, reușim.