Trei stele Michelin

Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el, cu Mine. Apocalipsa 3:20

André și Édouard Michelin au publicat prima ediție a ghidului în 1900 pentru a ajuta șoferii să-și întrețină mașinile, să găsească locuri de cazare decente și să mănânce bine în timpul călătoriilor prin Franța. De la o simplă facilitate pentru o clientelă fidelă, stelele Michelin au ajuns unitatea de măsură în domeniul restaurantelor și al serviciilor hoteliere. Bucătarii visează cu toții măcar la o stea Michelin, la fel și orice proprietar de restaurant care se respectă. În timp, această unealtă a devenit o afacere destul de manipulatoare și foarte intens controlată.

Stelele de orice fel au reprezentat o atracție pentru multe categorii de oameni. Dacă în domeniul restaurantelor se pot acorda maximum trei stele, există domenii unde numărul este de cinci sau șapte, ori chiar zece. Nici nu prea mai contează numărul; cel ce are una vrea două și cel cu două vrea trei și așa mai departe.

În Biblie, se vorbește despre niște stele pe care Dumnezeu le pregătește pentru cei care nu doar că și-au dorit să ajungă în Împărăția Lui, dar i-au ajutat și pe alții să găsească adevărul și calea. Se vorbește și despre balaurul care a tras după sine, cu coada lui, a treia parte din stele.

Să vorbim despre acel loc de găzduire care ar fi meritat distincția de trei stele. Ar putea fi locul unde Mântuitorul se simțea ca acasă – în Betania. Ar putea fi masa deosebită la care a participat în casa lui Lazăr, sau poate chiar locuința lui Zacheu. Ocupă însă un loc special bucătăria în care Avraam a pregătit cel mai proaspăt și mai bun meniu pentru musafirii lui obosiți și grăbiți spre Sodoma. Îngerii Domnului nu au putut refuza ospitalitatea și masa oferită, pregătită special pentru ei. Avraam nu era un om care putea fi refuzat ușor, nici măcar de către îngeri. Dincolo de gustul bun al mâncării și de un loc de odihnă, pentru cei doi musafiri speciali a contat prietenia lor cu Avraam.

De gândit astăzi:

Când trece pe lângă casa noastră, Dumnezeu prețuiește mai mult relația pe care o întreținem și prietenia cu care Îl tratăm. Se oprește zi de zi; stă la ușă și bate chiar acum!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor