Articolul precedentLecții din avion
  Articolul următorCea mai interesantă superputere

  Trei stele Michelin

  Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el, cu Mine. Apocalipsa 3:20

  André și Édouard Michelin au publicat prima ediție a ghidului în 1900 pentru a ajuta șoferii să-și întrețină mașinile, să găsească locuri de cazare decente și să mănânce bine în timpul călătoriilor prin Franța. De la o simplă facilitate pentru o clientelă fidelă, stelele Michelin au ajuns unitatea de măsură în domeniul restaurantelor și al serviciilor hoteliere. Bucătarii visează cu toții măcar la o stea Michelin, la fel și orice proprietar de restaurant care se respectă. În timp, această unealtă a devenit o afacere destul de manipulatoare și foarte intens controlată.

  Stelele de orice fel au reprezentat o atracție pentru multe categorii de oameni. Dacă în domeniul restaurantelor se pot acorda maximum trei stele, există domenii unde numărul este de cinci sau șapte, ori chiar zece. Nici nu prea mai contează numărul; cel ce are una vrea două și cel cu două vrea trei și așa mai departe.

  În Biblie, se vorbește despre niște stele pe care Dumnezeu le pregătește pentru cei care nu doar că și-au dorit să ajungă în Împărăția Lui, dar i-au ajutat și pe alții să găsească adevărul și calea. Se vorbește și despre balaurul care a tras după sine, cu coada lui, a treia parte din stele.

  Să vorbim despre acel loc de găzduire care ar fi meritat distincția de trei stele. Ar putea fi locul unde Mântuitorul se simțea ca acasă – în Betania. Ar putea fi masa deosebită la care a participat în casa lui Lazăr, sau poate chiar locuința lui Zacheu. Ocupă însă un loc special bucătăria în care Avraam a pregătit cel mai proaspăt și mai bun meniu pentru musafirii lui obosiți și grăbiți spre Sodoma. Îngerii Domnului nu au putut refuza ospitalitatea și masa oferită, pregătită special pentru ei. Avraam nu era un om care putea fi refuzat ușor, nici măcar de către îngeri. Dincolo de gustul bun al mâncării și de un loc de odihnă, pentru cei doi musafiri speciali a contat prietenia lor cu Avraam.

  De gândit astăzi:

  Când trece pe lângă casa noastră, Dumnezeu prețuiește mai mult relația pe care o întreținem și prietenia cu care Îl tratăm. Se oprește zi de zi; stă la ușă și bate chiar acum!

  Trei stele Michelin - Devoțional tineri. Când trece pe lângă casa noastră, Dumnezeu prețuiește mai mult relația pe care o întreținem și prietenia cu care Îl tratăm. Se oprește zi de zi; stă la ușă și bate chiar acum!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...