Schengen – așteptarea celor trei

  Zadarnic se așteaptă mântuire de la dealuri… în Domnul Dumnezeul nostru este mântuirea. Ieremia 3:23

  Acordul de la Schengen este destul de cunoscut. Poate că nu știm atât de multe detalii despre el. Structura actuală a grupului din tratat este următoarea: 26 de state membre; patru state membre nu sunt în UE; două state nu au aderat; trei state așteaptă – România, Bulgaria și Cipru. Nu mai este de mult o noutate că în lume cei bogați și puternici decid. Unele țări vor fi mereu în frunte și într-o categorie privilegiată, selectă, iar altele vor tinde să acceadă în grupul exclusivist. Se stabilesc niște condiții, de regulă imposibil de îndeplinit sau cel puțin extrem de grele. Dacă totuși cineva îndeplinește acele condiții, va constata că avansarea nu îi aduce nimic, pentru că cei care până acum erau în grupul de elită au inventat un nivel și mai select, un alt etaj, la care se ajunge și mai greu, adică imposibil de accesat. Țara noastră este în această situație dintotdeauna; te și miri că nu ne prindem sau că, dacă am înțeles, acceptăm să alergăm într-o cursă fără final. Dar nu asta e important, ci ideea în sine.

  Din păcate, acest lucru se întâmplă chiar și în zona spirituală. Vă amintiți de farisei și de cărturari. Erau mereu porniți împotriva cuvintelor și faptelor Mântuitorului. Dar ei nu doar cu El erau arțăgoși și aroganți, ci cu oricine. Deși ei trebuiau să învețe, să formeze și să ajute poporul, nu făceau decât să creeze frustrare și vinovăție. Stabileau niște exigențe spirituale și ceremoniale imposibil de atins; când cineva credea că a realizat tot, constata că mai era mult de îndeplinit. Se pare că nimeni, niciodată, în opinia lor nu era suficient de performant pentru a obține dreptul la mântuire.

  Mântuitorul îi mustră foarte tranșant: „Voi puneți pe capul oamenilor poveri pe care voi nici cu degetul mic nu le ridicați.” Ei se plasau deasupra tuturor, iar oamenii simpli nu aveau nicio șansă.

  De gândit astăzi:

  Din fericire, Mântuitorul nu are niciun acord exclusivist cu nimeni. El ar dori ca toți să vină la pocăință și toți să aibă viața veșnică. A plătit totul pentru fiecare dintre noi.

  Schengen - așteptarea celor trei - Devoțional tineri. Din fericire, Mântuitorul nu are niciun acord exclusivist cu nimeni. El ar dori ca toți să vină la pocăință și toți să aibă viața veșnică. A plătit totul pentru fiecare dintre noi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...