Acora de pescuit

  Tu ești ocrotirea mea, Tu mă scoți din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire. Psalmii 32:7

  Există mai multe moduri de a pescui. Unul dintre ele folosește un fel de ancoră cu trei brațe foarte ascuțite și cu o ureche, pentru a face imposibilă eliberarea peștelui agățat. Acest tip de cârlig se folosește în locurile unde peștii stau foarte aproape unii de alții și nu se pot mișca din pricina numărului mare. Pentru a atrage cât mai mulți pești în locurile de pescuit, pescarul aruncă o cantitate de hrană drept momeală. Peștii se înghesuie ca să prindă hrana, iar cârligul, care trece foarte repede printre ei, îi agață, făcându-i astfel captură.

  Cheia capturării peștilor este momeala care îi atrage în calea cârligului fatal. Nici nu este complicat. Se întâmplă acest lucru și cu oamenii, darămite în cazul unor pești flămânzi.

  Atunci când sunt atrași de ceva ce îi interesează, care le hrănește foamea sau orgoliul, oamenii nu mai sunt atenți la posibile capcane întinse de semenii lor sau chiar de Diavolul. Mai ales atunci când o mulțime este atrasă de același lucru, de aceeași momeală, lucrurile devin de necontrolat. Este suficient ca o persoană care știe să manipuleze să dea semnalul către ceva de interes, iar mulțimile, care de obicei nu mai judecă prin instrumentele decizionale proprii, vor năvăli dezarmate spre punctul de atracție. În asemenea situații, acei oameni pot fi determinați să facă aproape orice: să distrugă bunuri, să rănească semeni, să acționeze ca o turmă dementă. De foarte multe ori, astfel de momeli sunt aruncate și apoi totul decurge de la sine. Unii, destul de mulți, vor deveni victime și vor rămâne captivi în mâna celui care nu dorește decât distrugerea lor. Cel înțelept însă știe că, acolo unde spiritul de turmă se manifestă, nu au cum să mai existe rațiune, discernământ și spirit de pace sau înțelegere.

  De gândit astăzi:

  Duhul lui Dumnezeu nu Se găsește în mijlocul mulțimilor care se îndreaptă spre distrugeri și gesturi reprobabile. Ferește-te și tu de momeală, oricât de isteț ar fi plasată!

  Acora de pescuit - Devoțional tineri. Duhul lui Dumnezeu nu Se găsește în mijlocul mulțimilor care se îndreaptă spre distrugeri și gesturi reprobabile. Ferește-te și tu de momeală, oricât de isteț ar fi plasată!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...