Articolul precedentNiște femei
  Articolul următorAlege astăzi sa îl urmezi pe Isus

  Doi sau trei martori

  Ferice de cel ce îngrijește de cel sărac, căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăvește. Psalmii 41:1

  Formula este consacrată chiar de către Dumnezeu. Este vorba de mărturia împotriva cuiva sau despre ceva. În cazul mărturiei, este important să existe doi sau trei martori, pentru a se evita erorile judiciare, acțiunile rău intenționate sau părtinitoare. Regula de cel puțin doi martori era indiscutabilă în legislația poporului Israel. Doar cuvântul cuiva împotriva unei persoane nu era suficient. În acest fel, oamenii din poporul Israel erau protejați împotriva abuzurilor. Nu avea importanță dacă judecătorul era mare-preot sau împărat, ori un demnitar de rang înalt; audierea martorilor era obligatorie și nu putea fi susținută o acuzație dacă cel puțin două persoane nu mărturiseau același lucru.

  Au fost situații când, împotriva voinței lui Dumnezeu, oamenii au încălcat principiul și au provocat tragedii imposibil de reparat. Totuși, Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.

  Un caz celebru s-a petrecut pe vremea regelui Ahab, care, pentru a obține o bucată de vie pe care o dorea dintr-un moft, a permis soției lui să mituiască doi martori. Aceștia au declarat o minciună și au favorizat uciderea nevinovatului Nabot. Dar femeia și soțul său au avut parte de un final incredibil de rușinos.

  Altă situație și mai cunoscută este cea petrecută în fața lui Caiafa și a judecătorilor Mântuitorului înainte de răstignirea Lui. Niște martori mincinoși au declarat ceva dictat de preoți, cu scopul clar de a obține condamnarea Celui pe care un păgân, cum era Pilat, L-a declarat nevinovat. Știm că cei care au acceptat și au contribuit la realizarea acelui simulacru au avut la rândul lor un sfârșit mai mult decât rușinos.

  Principiul judecății stabilit de Dumnezeu rămâne valabil chiar și în societatea actuală.

  De gândit astăzi:

  Dreptatea este un act la care creștinii nu doar că sunt chemați să contribuie, dar sunt avertizați, în mod expres, să nu strice prin minciuna lor dreptul cuiva. Gândește-te puțin mai mult la porunca a noua: „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău!”

  Doi sau trei martori - Devoțional tineri. Dreptatea este un act la care creștinii nu doar că sunt chemați să contribuie, dar sunt avertizați, în mod expres, să nu strice prin minciuna lor dreptul cuiva. Gândește-te puțin mai mult la porunca a noua: „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău!”
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...