Doi sau trei adunați în numele Meu

Dumnezeu mă încinge cu putere şi mă povățuiește pe calea cea dreaptă. Psalmii 18:32

Fie că e vorba despre a aduce laudă sau despre unirea pentru a cere ceva în rugăciune, formula de doi sau trei este foarte recomandată. Există o făgăduință clară: „Unde vor fi doi sau trei adunați în Numele Meu, voi fi și Eu.”

Este copleșitor gândul că, dacă doi sau trei oameni, modești, simpli, se adună cu gândul la Dumnezeu, cu o listă de frământări și rugăminți pe care vor să o prezinte în fața lui Dumnezeu, El promite că va fi cu ei. Oricât de ocupat ar fi, oricâte cereri ar primi, El decide că vine la o astfel de întâlnire. Este într-un fel cea mai bună posibilitate ca să te asiguri de prezența Lui. Poate că între zidurile reci ale unor biserici lipsește prezența divină; poate că în discursurile unor teologi importanți nu strălucește și poate că la jertfele pompoase ale unor personalități nu ia parte, dar într-un grup atât de restrâns, format din doar două-trei persoane, El va veni negreșit.

Promisiunea Lui nu se reduce doar la prezență, ci și la faptul că El va asculta rugăciunile și va răspunde.

Când ești un simplu om, poți avea sentimentul că ești o cantitate neglijabilă în fața universului, dar această promisiune a Mântuitorului acordă o importanță greu de măsurat fiecăruia.

Realizezi că, dacă tu știi pe cineva frământat pentru o nevoie sau o problemă și mergi la el și te unești cu el în rugăciune, în Numele lui Isus, atunci ai transformat prin gestul tău un om singur într-un grup din care face parte Dumnezeu? Astăzi, prin alăturarea ta lângă o altă persoană pentru rugăciune, poți transforma locul în cer și poți stinge un nor de descurajare sau de frământări. Nu e loc de rețineri când simți că cineva are nevoie de susținere; nu fi nepăsător chiar dacă simți că cel pe care l-ai întâlnit nici măcar nu are puterea să creadă în răspunsul la rugăciune. Este de-ajuns ca tu să i te alături și să-I spui lui Dumnezeu că vă întâlniți în Numele Lui, iar El va folosi acest lucru ca pe o ocazie și o oportunitate să intervină.

De gândit astăzi:

Dumnezeu are uneori nevoie ca cineva să-I deschidă drumul spre o inimă descurajată; tu poți face acest lucru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor