Articolul precedentTati, … un șarpe!
  Articolul următorMireasmă

  Doi sau trei adunați în numele Meu

  Dumnezeu mă încinge cu putere şi mă povățuiește pe calea cea dreaptă. Psalmii 18:32

  Fie că e vorba despre a aduce laudă sau despre unirea pentru a cere ceva în rugăciune, formula de doi sau trei este foarte recomandată. Există o făgăduință clară: „Unde vor fi doi sau trei adunați în Numele Meu, voi fi și Eu.”

  Este copleșitor gândul că, dacă doi sau trei oameni, modești, simpli, se adună cu gândul la Dumnezeu, cu o listă de frământări și rugăminți pe care vor să o prezinte în fața lui Dumnezeu, El promite că va fi cu ei. Oricât de ocupat ar fi, oricâte cereri ar primi, El decide că vine la o astfel de întâlnire. Este într-un fel cea mai bună posibilitate ca să te asiguri de prezența Lui. Poate că între zidurile reci ale unor biserici lipsește prezența divină; poate că în discursurile unor teologi importanți nu strălucește și poate că la jertfele pompoase ale unor personalități nu ia parte, dar într-un grup atât de restrâns, format din doar două-trei persoane, El va veni negreșit.

  Promisiunea Lui nu se reduce doar la prezență, ci și la faptul că El va asculta rugăciunile și va răspunde.

  Când ești un simplu om, poți avea sentimentul că ești o cantitate neglijabilă în fața universului, dar această promisiune a Mântuitorului acordă o importanță greu de măsurat fiecăruia.

  Realizezi că, dacă tu știi pe cineva frământat pentru o nevoie sau o problemă și mergi la el și te unești cu el în rugăciune, în Numele lui Isus, atunci ai transformat prin gestul tău un om singur într-un grup din care face parte Dumnezeu? Astăzi, prin alăturarea ta lângă o altă persoană pentru rugăciune, poți transforma locul în cer și poți stinge un nor de descurajare sau de frământări. Nu e loc de rețineri când simți că cineva are nevoie de susținere; nu fi nepăsător chiar dacă simți că cel pe care l-ai întâlnit nici măcar nu are puterea să creadă în răspunsul la rugăciune. Este de-ajuns ca tu să i te alături și să-I spui lui Dumnezeu că vă întâlniți în Numele Lui, iar El va folosi acest lucru ca pe o ocazie și o oportunitate să intervină.

  De gândit astăzi:

  Dumnezeu are uneori nevoie ca cineva să-I deschidă drumul spre o inimă descurajată; tu poți face acest lucru.

  Doi sau trei adunați în numele Meu - Devoțional tineri. Dumnezeu are uneori nevoie ca cineva să-I deschidă drumul spre o inimă descurajată; tu poți face acest lucru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...