Articolul precedentPuișorul lui Jared
  Articolul următor„De-a v-ați ascunselea”

  Trei, prea mult; Unul, prea puțin

  Voi sunteți prietenii Mei dacă faceți ce vă poruncesc Eu. Ioan 15:14

  Unul dintre jocurile pe care le jucam în pauze la școală era cel numit „trei, prea mult; unul, prea puțin”. Se începea cu un număr de perechi așezate pe scaune, unii stând așezați pe scaune, iar perechea de joacă stătea pe genunchiul celui așezat; scaunele erau așezate în cerc. Un jucător stătea în centru și dădea comanda de mișcare, moment în care toată lumea trebuia să se ridice și să se rotească în cerc. Uneori se folosea un cântec drept fond sonor. Când cel din centru striga „stop”, participanții trebuiau să își găsească un loc fie direct pe scaun, fie pe genunchii cuiva care era deja așezat. Nu se permitea așezarea câte trei pe un scaun și nici să fii singur fără pereche. La fiecare rundă se mai scotea un scaun, deci cei neatenți rămâneau pe dinafară. La final, câștigau câțiva foarte atenți și care se mișcau repede sau care știau cum să trișeze câte puțin, la limita regulilor. De regulă ieșeau din joc cei foarte lenți și cei care respectau întru totul instrucțiunile. Erau destul de inutile reclamațiile celor ce fuseseră cinstiți. Pauza trecea repede și nimeni nu mai stătea să facă dreptate ori să restabilească ordinea corectă.

  Există multe situații de viață care se aseamănă cu acest joc de atenție și de viteză; cine se mișcă înaintea celorlalți, cine are o idee înaintea altora sau cine acționează cu un pas înainte devine câștigător. Uneori se pierde timpul pentru că nu sunt cunoscute sau înțelese regulile sau pentru că unii aleg să joace foarte cinstit, iar ceilalți își permit să trișeze.

  Din cauza ritmului în care trăim, nici în viața de zi cu zi regulile nu par a fi obligatorii pentru toată lumea. Foarte rar îi trage la răspundere vreo autoritate pe toți cei ce trișează. Așa ar fi ideal, însă în practică lucrurile stau diferit.

  De gândit astăzi:

  Se justifică să trișăm și noi și să încălcăm regulile vieții dacă alții o fac? Am dreptul să încalc legile și să fiu necinstit pentru că i-am văzut și pe alții făcând la fel? Realitatea este că nicio faptă a altcuiva nu mă scutește pe mine de responsabilitate și de respectarea legii; fiecare va da socoteală de propriul comportament. Va fi chiar și o judecată a faptelor făcute în ascuns.

  Trei, prea mult; Unul, prea puțin - Devoțional tineri. Se justifică să trișăm și noi și să încălcăm regulile vieții dacă alții o fac? Am dreptul să încalc legile și să fiu necinstit pentru că i-am văzut și pe alții făcând la fel? Realitatea este că nicio faptă a altcuiva nu mă scutește pe mine de responsabilitate și de respectarea legii; fiecare va da socoteală de propriul comportament. Va fi chiar și o judecată a faptelor făcute în ascuns.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...