Triangulația în localizarea telefonului

Nu-Mi voi călca legământul şi nu voi schimba ce a ieșit de pe buzele Mele. Psalmii 89:34

După descoperirea și plasarea sateliților de telecomunicații, multe lucruri de neimaginat au devenit posibile. S-au realizat hărți foarte exacte, s-au stabilit căi de navigație și s-au inventat aplicații cu ajutorul cărora putem fi conduși pe trasee foarte exacte până la o destinație necunoscută nouă. Telefoanele inteligente folosite de aproape toată lumea au devenit niște unelte de localizare destul de exacte. O metodă tehnică folosită în procesul de localizare este așa-numita „triangulație”. În termeni simpli, s-ar traduce cam așa: un telefon, care este în același timp un aparat de recepție, dar și de emisie a unor semnale, se află tot timpul în interiorul unui triunghi format de niște stații de telecomunicații. Cu ajutorul unor calcule geometrice, se poate stabili foarte exact punctul unde se intersectează liniile dintre cele trei stații care recepționează semnalul de la tine. Astfel că, atâta timp cât ești într-o zonă de acoperire cu semnal, poți fi localizat destul de ușor. În cazul în care ai ieșit din zona cu semnal, se identifică punctul unde ai fost localizat ultima dată înainte de a ieși din zonă.

Este interesant să facem o mică aplicație. În viața noastră spirituală, ne aflăm mereu în centrul atenției lui Dumnezeu. Toate trei persoanele Dumnezeirii ne au în atenție. Suntem în siguranță și putem fi ajutați atâta timp cât alegem să păstrăm legătura cu Dumnezeu. Dar El ne-a permis să ne manifestăm libertatea de a alege și să părăsim zona Lui de acoperire. În situația în care alegem să pășim în afara zonei lui de influență, devenim vulnerabili, ne putem rătăci și putem fi chiar împinși la distrugere.

De gândit astăzi:

Dumnezeu nu decide niciodată să Se ascundă de noi, dar noi o putem face. El ne asigură că singurii care ne pot despărți de dragostea și grija Lui suntem chiar noi; nici măcar Satana nu poate face acest lucru dacă noi nu ne dăm acordul. Prin urmare, avem de făcut un singur lucru și vom fi în siguranță: să verificăm mereu dacă se menține legătura cu Dumnezeu pe orice cale – prin rugăciune, prin Cuvânt, prin simpla meditație la lucrările făcute de El în jurul nostru și pentru noi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor