Articolul precedentAcum sau niciodată!
  Articolul următorPași mici…rezultate mari

  Trei frați pătați

  Domnul va depărta de tine orice boală; nu-ți va trimite niciuna din acele molime rele din Egipt pe care le cunoști, ci va lovi cu ele pe toți cei ce te urăsc. Deuteronomul 7:15

  Planta care poartă numele de „trei frați pătați”, denumită în latină viola tricolor, este întâlnită în Europa, Asia de Vest şi Africa de Nord. „Trei frați pătați” mai poartă şi denumirea de „panseluța sălbatică” şi crește spontan prin fânețele de munte, dar şi pe câmpuri, pajiști, în locuri virane, chiar şi la margini de drum. În zonele de câmpie, florile au o culoare galben-deschis, cu pete albe către interior. La munte, culoarea ei specifică este albastru spre violet, cu mijlocul galben. Înflorește de la sfârșitul lui mai şi până în septembrie. Este o plantă care se regenerează din sămânță, de la un an la altul. „Trei frați pătați” se numără printre cele mai puternice plante detoxifiante din flora medicinală de pe glob. Şi asta pentru că, în destule cazuri şi afecțiuni, detoxifierea poate duce la vindecarea totală. „Trei frați pătați” este frecvent folosită în tratarea alergiilor, a bronșitelor, a tusei, a astmului şi a reumatismului.

  Două lucruri pot fi speculate din caracteristicile acestei micuțe plante: este interesant faptul că planta, odată cu altitudinea la care crește, își adaptează culorile; al doilea lucru important este utilitatea ei, mai ales în tratarea alergiilor, prin faptul că determină eliminarea toxinelor din organism.

  Și cum din speculațiile mici pot ieși lecțiile mari, să spunem așa: prima lecție este aceea că, odată cu accederea la un nivel superior pe scara socială, profesională, este nevoie de adaptări potrivite contextului, răspunderilor, dar și dificultăților acelei poziții; a doua lecție este că, dacă vrem să nu mai fim alergici la ceva sau cineva, trebuie să găsim și să eliminăm din minte și din inimă acel ceva care determină sentimentele de antipatie sau de respingere și agitație în prezența cuiva.

  De gândit astăzi:

  Prin mijloace proprii nu ne putem nici vindeca, nici curăța de toxinele spirituale ce invadează ființa noastră. Din acest motiv, este nevoie de leacul Duhului Sfânt, care să trateze boala, dar și rezervele de otravă pe care le depozităm inconștient sau în mod voit zi de zi.

  Trei frați pătați - Devoțional tineri. Prin mijloace proprii nu ne putem nici vindeca, nici curăța de toxinele spirituale ce invadează ființa noastră. Din acest motiv, este nevoie de leacul Duhului Sfânt, care să trateze boala, dar și rezervele de otravă pe care le depozităm inconștient sau în mod voit zi de zi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...