Articolul precedentPârâul care curge mereu
  Articolul următorNu te opri

  Semaforul

  [El] va binecuvânta pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici şi pe cei mari. Psalmii 115:13

  Cele trei culori ale semaforului clasic au semnificații universal recunoscute. Oricine știe că atunci când e roșu, trecerea este strict interzisă; atunci când e verde, se poate trece cu atenție, iar când e aprinsă culoarea galben, mesajul este „doar dacă nu mai poți opri în siguranță, grăbește-te să treci, ca să eliberezi intersecția”.

  Se întâmplă, din păcate, că unii oameni ignoră mesajele foarte explicite transmise de aceste culori.

  Unii trec pe culoarea roșie și câteodată sunt sancționați. O altă parte adorm la intersecție și îngreunează traficul, pornind și circulând mult prea încet la culoarea verde. Există și o categorie care, atunci când văd culoarea galben, deși sunt încă la distanță de intersecție, în loc să frâneze, accelerează și forțează traficul. Nu e greu să ne imaginăm ce se întâmplă dacă cineva care forțează galbenul dinspre roșu se întâlnește cu cineva care forțează galbenul dinspre verde; se vor acroșa în mod sigur.

  Dar ce este nou în faptul că oamenii forțează limitele? Parcă face parte din ființa noastră să împingem lucrurile până dincolo de limită în orice domeniu. Dacă se stabilește un reper, noi găsim mereu o modalitate de a-l depăși. Primim deseori avertismente care ar trebui să tempereze elanul și intențiile noastre, mai ales atunci când ne îndreptăm spre o decizie greșită, însă noi alegem să nu ne oprim și ne mulțumim să regretăm această ignoranță abia după ce există consecințe grave sau chiar ireparabile.

  Înțeleptul Solomon exprimă acest obicei nefericit astfel: „Omul chibzuit vede nenorocirea și se ascunde, dar cei proști merg înainte și sunt pedepsiți” (Proverbele 22:3).

  De gândit astăzi:

  Fii chibzuit! De ce să suferi din prostie? De regulă, orice avantaj obținut prin forțarea limitelor este atât de mic, încât aproape că nu contează, însă orice forțare a limitelor poate aduce un necaz atât de mare, încât să nu poată fi reparat toată viața. Riscul este mult prea mare în comparație cu avantajele insignifiante. Chibzuința este acea capacitate de a fi înțelept în practică, nu doar în teorie.

  Semaforul - Devoțional tineri. Fii chibzuit! De ce să suferi din prostie? De regulă, orice avantaj obținut prin forțarea limitelor este atât de mic, încât aproape că nu contează, însă orice forțare a limitelor poate aduce un necaz atât de mare, încât să nu poată fi reparat toată viața. Riscul este mult prea mare în comparație cu avantajele insignifiante. Chibzuința este acea capacitate de a fi înțelept în practică, nu doar în teorie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...