Articolul precedentMetamorfoza speranței
  Articolul următorFii consegvent!

  Rămân acestea trei

  Ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. 1 Ioan 3:1

  Între valorile la care ține Dumnezeu și ar trebui să țină și oamenii, cele trei menționate de apostolul Pavel sunt în top: „credința, nădejdea și dragostea”.

  Analizate individual, fiecare dintre ele se adresează unei dimensiuni a existenței noastre. Credința pare că e capacitatea de a accepta că ceva ce ți se spune, ceva ce s-a relatat chiar a avut loc sau se întâmplă. Când vorbim de viitor, credința îmbracă altă haină și devine nădejde. Nădejdea nu doar acceptă că ceva a fost posibil, ci adaugă și componenta viitorului și plasează posibilitatea spre ceva ce urmează într-un viitor apropiat sau mai îndepărtat. Dragostea, spre deosebire de cele două sau poate înglobându-le, acționează în orice dimensiune temporală. Dragostea crede totul, nădăjduiește totul, dragostea este cea care rămâne pentru că este parte integrantă a vieții.

  Dacă, după instalarea Împărăției veșnice a lui Dumnezeu, credința nu va mai trebui, așa cum nici nădejdea nu va mai fi necesară, totul va fi descoperit, vizibil, accesibil; dragostea este cea care va rămâne ca o valoare permanentă și nu întâmplător este socotită ca fiind cea mai mare din toate. Din moment ce Însuși Dumnezeu Se prezintă ca fiind dragoste, este explicabilă clasificarea stabilită de inspirație prin cuvântul Sfintei Scripturi.

  Este necesar să ne clădim credința pe baza experiențelor prin care am trecut, fiindcă, dacă avem o credință vie, din ea se va naște nădejdea că tot ce a promis Mântuitorul se va întâmpla așa cum a spus, nădejde care ne va motiva în lupta de fiecare zi cu firea noastră și cu încercările celui rău. Trebuie să exersăm și dragostea, pentru că ea va deveni modul nostru de viață pentru veșnicie și nu-i greu de înțeles că ar fi imposibil pentru Împăratul universului să ia în Împărăția Lui pe cineva care nu acceptă să iubească și să fie iubit; ar fi și pentru acea ființă o existență de coșmar să trebuiască să suporte o veșnicie ceva ce a respins toată viața lui.

  De gândit astăzi:

  Dezvoltă dragostea, pentru că ea rămâne! Dragostea este un dar, însă este și un exercițiu, deci ceva ce se poate învăța și dezvolta. Cel mai potrivit profesor este în mod sigur Mântuitorul, viața și sacrificiul Lui.

  Rămân acestea trei - Devoțional tineri. Dezvoltă dragostea, pentru că ea rămâne! Dragostea este un dar, însă este și un exercițiu, deci ceva ce se poate învăța și dezvolta. Cel mai potrivit profesor este în mod sigur Mântuitorul, viața și sacrificiul Lui.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...