Articolul precedentNevăzătoarea care vedea
  Articolul următorMâini dornice de implicare

  Nota 4

  El nu-Şi ține mânia pe vecie, ci Îi place îndurarea! El va avea iarăși milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre şi va arunca în fundul mării toate păcatele lor. Mica 7:18,19

  În sistemul școlar cunoscut la noi, cei mai mulți elevi sunt evaluați cu note de la 1 la 10. Există și un prag considerat limită de trecere, iar acesta coboară până la nota cinci. Cine primește nota de sub limită, adică patru, înseamnă că a avut o performanță insuficientă și fie face un efort de acumulare a unor informații sau deprinderi ce încă lipsesc, fie ia de la capăt un ciclu de pregătire (un an). Insuficient este ideea de bază a acestei note. Ce înseamnă acest lucru? De obicei, dacă un elev nu vrea să învețe sau dacă încearcă într-un mod ilegal, prin copiere, să obțină o notă mai bună, primește nota doi sau trei. Nota patru se acordă celor care au încercat totuși ceva, au depus un mic efort, însă nu suficient de mare pentru a obține și un rezultat. Pentru compensarea unei note de patru este necesară măcar una de șase.

  Când te afli în situația de a fi sub linie, ai nevoie de ajutor. Un elev care se află în această situație are nevoie de cineva care să ghideze învățarea lui în așa fel încât, la o următoare examinare, să poată fi capabil să rezolve de unul singur exercițiul sau cerința primită.

  Când ești un elev de nota patru, nu prea îți permiți luxul și orgoliul de a refuza ajutorul unui meditator, dimpotrivă, ar trebui să ai inițiativa de a cere ajutorul.

  Se întâmplă oricui să nu înțeleagă o parte din informația primită la școală; dacă ai parte de un profesor binevoitor și cu vocație, acesta va face în așa fel încât să se asigure că toți elevii au înțeles lecția. Dar, dacă situația este diferită, va fi nevoie de contribuția altui binevoitor care înțelege domeniul cu pricina.

  Știi pe cineva dintre prietenii și colegii tăi care nu prea face față unor cerințe la școală? Ți-ar fi foarte greu să îi acorzi câteva meditații, în mod voluntar și fără să-l umilești?

  De gândit astăzi:

  Exemplul Domnului Isus este inegalabil; El mereu S-a aplecat spre cei căzuți și disprețuiți. Mereu Îl întâlnim explicând lucrurile simple celor ce nu sunt în stare să priceapă. El are răbdare cu cei săraci în duh și nu-i disprețuiește pe cei ce sunt incapabili să-și explice lucrurile complicate. El explică totul ca și cum ar face-o pentru prunci.

  Nota 4 - Devoțional tineri. Exemplul Domnului Isus este inegalabil; El mereu S-a aplecat spre cei căzuți și disprețuiți. Mereu Îl întâlnim explicând lucrurile simple celor ce nu sunt în stare să priceapă. El are răbdare cu cei săraci în duh și nu-i disprețuiește pe cei ce sunt incapabili să-și explice lucrurile complicate. El explică totul ca și cum ar face-o pentru prunci.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...