Articolul precedentLacrimi nu vor mai fi
  Articolul următorAm fost și eu acolo

  Patru roți la o mașină

  Cu Dumnezeu vom face isprăvi mari. Psalmii 60:12

  Multă vreme mașinile au fost construite cu trei roți. Din cauză că virajele necesitau un sistem mult mai complex, încă nerezolvat, s-au fabricat așa-numitele tricicluri. Odată cu inventarea casetei de direcție și a capetelor de bară, mașinile au putut fi dotate cu patru roți.

  În sine, sistemul este compus dintr-o (cremalieră) bară zimțată și un volan cu un pinion. Rolul acestui mecanism este de a transmite direcția intenționată de conducător către cele două roți din față. În unele situații, atunci când mecanismul de direcție nu este întreținut și utilizat la parametrii recomandați de producător, direcția devine inexactă și poate duce la accidente grave. La prima vedere, nu este o diferență foarte mare între un vehicul cu trei roți și altul cu patru roți. Totuși, necesitatea ca roțile pentru controlul direcției să funcționeze simultan și la fel presupune o mulțime de elemente articulate și de legătură. Fără aceste elemente „neînsemnate”, direcționarea unei mașini ar fi imposibilă. Pentru ca o mașină să își îndeplinească scopul fără să devină un pericol, tot lanțul și ansamblul de piese trebuie să funcționeze într-o sinergie perfectă.

  Ca un fel de mașină este și o familie, o companie, dar și societatea întreagă. Cineva își asumă rolul de a controla direcția, iar celelalte elemente contribuie potrivit cu specificul lor la realizarea acestui lucru. E nevoie nu doar de control, ci și de întreținerea în bune condiții a fiecărei părți din acest ansamblu. Dacă un conducător vrea doar să dețină puterea, dar nu lucrează la menținerea unei condiții bune pentru fiecare părticică, va eșua și se vor produce pierderi foarte mari. Și biserica este un fel de vehicul care trebuie condus prin participarea tuturor componentelor sale. Biblia numește piesele componente „mădulare ale trupului lui Hristos”.

  De gândit astăzi:

  Dacă ești o piesă într-un angrenaj al familiei tale, la locul tău de muncă sau în societate, ține minte că ai un rol important și poți contribui la binele tău, precum și al celorlalți. Dacă ești un lider, nu uita că fără a te preocupa de starea bună a celor pe care îi conduci, nu poți conduce.

  Patru roți la o mașină - Devoțional tineri. Dacă ești o piesă într-un angrenaj al familiei tale, la locul tău de muncă sau în societate, ține minte că ai un rol important și poți contribui la binele tău, precum și al celorlalți. Dacă ești un lider, nu uita că fără a te preocupa de starea bună a celor pe care îi conduci, nu poți conduce.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...