Articolul precedentDouă apeluri telefonice
  Articolul următorNevoia de echilibru

  Patru cercuri

  Mai mult, îți voi da şi ce n-ai cerut. 1 Împărați 3:13

  La origine, firma numită astăzi Audi a fost înființată de August Horch, care, la început, a funcționat sub brandul numelui său. Uzinele „August Horch & Cie” au fost transformate într-o societate pe acțiuni. Horch, directorul tehnic (orientat mai mult pe tehnică decât pe profit), intră tot mai mult în conflict cu directorul de achiziții. Acest conflict escaladează și August Horch părăsește firma înființată de el însuși. După nici o lună, cu ajutorul unor prieteni și investitori, August Horch înființează o nouă firmă în Zwickau, numită „August Horch Automobilwerke GmbH”.

  De aici începe istoria mărcii automobilului Audi. Foștii parteneri l-au dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor, iar un tribunal a decis că marca Horch aparținea fostei sale companii. August Horch a fost forțat să înceteze folosirea propriului său nume de familie în noua sa firmă constructoare de autovehicule. Atunci, el a convocat o ședință pentru a găsi un nou nume pentru companie. În timpul ședinței, fiul gazdei unde se desfășura ședința – un băiat de zece ani, Heinrich – studia în liniște limba latină într-un colț al camerei. De câteva ori a părut că vrea să zică ceva, dar se răzgândea, până când, în cele din urmă, a zis: „Tată! Nu ar fi o idee bună să îi spuneți Audi în loc de Horch?” (horch în germană înseamnă „ascultă”, echivalentul în latină fiind audi). Ideea a fost acceptată cu entuziasm de toți cei de față. Și acest nume a devenit un important brand auto până în ziua de azi.

  De gândit astăzi:

  Chiar dacă ai uneori impresia că vocea ta nu contează sau poate crezi că ceea ce ai de spus nu va fi auzit și prețuit, totuși, ține minte că nimic bun nu s-a făcut cu ușurință și că toate persoanele care au îndrăznit să facă ceva semnificativ au trecut pe traseul respingerilor, al ironizării și poate au fost nevoite să insiste pentru a fi ascultate. Biblia are o recomandare ce se potrivește chiar și într-o situație de acest fel: „Vorbește la timp și ne la timp”, adică insistă, fii perseverent.

  Patru cercuri - Devoțional tineri. Chiar dacă ai uneori impresia că vocea ta nu contează sau poate crezi că ceea ce ai de spus nu va fi auzit și prețuit, totuși, ține minte că nimic bun nu s-a făcut cu ușurință și că toate persoanele care au îndrăznit să facă ceva semnificativ au trecut pe traseul respingerilor, al ironizării și poate au fost nevoite să insiste pentru a fi ascultate. Biblia are o recomandare ce se potrivește chiar și într-o situație de acest fel: „Vorbește la timp și ne la timp”, adică insistă, fii perseverent.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...