Patru cercuri

Mai mult, îți voi da şi ce n-ai cerut. 1 Împărați 3:13

La origine, firma numită astăzi Audi a fost înființată de August Horch, care, la început, a funcționat sub brandul numelui său. Uzinele „August Horch & Cie” au fost transformate într-o societate pe acțiuni. Horch, directorul tehnic (orientat mai mult pe tehnică decât pe profit), intră tot mai mult în conflict cu directorul de achiziții. Acest conflict escaladează și August Horch părăsește firma înființată de el însuși. După nici o lună, cu ajutorul unor prieteni și investitori, August Horch înființează o nouă firmă în Zwickau, numită „August Horch Automobilwerke GmbH”.

De aici începe istoria mărcii automobilului Audi. Foștii parteneri l-au dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor, iar un tribunal a decis că marca Horch aparținea fostei sale companii. August Horch a fost forțat să înceteze folosirea propriului său nume de familie în noua sa firmă constructoare de autovehicule. Atunci, el a convocat o ședință pentru a găsi un nou nume pentru companie. În timpul ședinței, fiul gazdei unde se desfășura ședința – un băiat de zece ani, Heinrich – studia în liniște limba latină într-un colț al camerei. De câteva ori a părut că vrea să zică ceva, dar se răzgândea, până când, în cele din urmă, a zis: „Tată! Nu ar fi o idee bună să îi spuneți Audi în loc de Horch?” (horch în germană înseamnă „ascultă”, echivalentul în latină fiind audi). Ideea a fost acceptată cu entuziasm de toți cei de față. Și acest nume a devenit un important brand auto până în ziua de azi.

De gândit astăzi:

Chiar dacă ai uneori impresia că vocea ta nu contează sau poate crezi că ceea ce ai de spus nu va fi auzit și prețuit, totuși, ține minte că nimic bun nu s-a făcut cu ușurință și că toate persoanele care au îndrăznit să facă ceva semnificativ au trecut pe traseul respingerilor, al ironizării și poate au fost nevoite să insiste pentru a fi ascultate. Biblia are o recomandare ce se potrivește chiar și într-o situație de acest fel: „Vorbește la timp și ne la timp”, adică insistă, fii perseverent.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor