Articolul precedentMâinile mele în ale Tale
  Articolul următorSchimbarea începe cu tine

  Pătratul

  Dar cetățenia noastră este în ceruri, de unde şi așteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. Filipeni 3:20

  Patrulaterul este un poligon, o figură geometrică cu patru laturi. Cel mai cunoscut patrulater este cel cu laturile și unghiurile egale. În semantica proiectării grafice, pătratul este folosit pentru a exprima stabilitatea, durabilitatea.

  Există foarte multe proiecte care au la bază pătratul. Poate că cea mai măreață construcție din univers, din toate timpurile, este cetatea Noul Ierusalim, care este construită ca un pătrat tridimensional, adică un cub perfect. Având cunoștințe limitate și simpliste, este foarte greu să ne imaginăm cum ar putea să arate un asemenea oraș. Interesant este că știm despre acest oraș, deși el se află încă în viitor.

  Sfânta Scriptură ne face cunoștință cu acest proiect, ne vorbește despre el ca fiind casa pregătită pentru cei salvați de pe pământ. Știm că este un proiect cu durată veșnică; va începe să fie locuit încă de la revenirea Mântuitorului după copiii Lui, pe care îi va învia. Cu ei va pleca în slavă, iar, după o mie de ani, timp în care pământul va fi pustiu și gol, va urma curățirea definitivă a pământului și apoi, pe planeta refăcută, se va coborî din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim. Promisiunea pe care Mântuitorul o face ucenicilor Lui: „Mă duc să vă pregătesc un loc, și după ce îl voi pregăti, Mă voi întoarce pentru ca acolo unde sunt Eu să fiți și voi” nu este doar un text interesant pentru predici optimiste și nici o exprimare metaforică, ci una cât se poate de concretă.

  În planul lui Dumnezeu a existat mereu preocuparea de a locui, de a fi aproape de om. Dacă îți aduci aminte și în Grădina Edenului Dumnezeu era prezent zilnic, Îi plăcea să vină la întâlnire cu omul și să se vadă, să discute, să îl învețe cum să trăiască. Din nefericire, decizia neascultării a stricat acest obicei frumos și a pus un zid despărțitor între Dumnezeu, care era în continuare sfânt și veșnic, și omul, care devenise supus morții și păcatului.

  De gândit astăzi:

  Toate eforturile au ca scop final reclădirea acelui cămin în care să poată fi Tatăl ceresc împreună cu copiii Săi, fără ziduri și opreliști de vreun fel. Acum suntem foarte aproape de împlinirea promisiunilor Lui finale.

  Pătratul - Devoțional tineri. Toate eforturile au ca scop final reclădirea acelui cămin în care să poată fi Tatăl ceresc împreună cu copiii Săi, fără ziduri și opreliști de vreun fel. Acum suntem foarte aproape de împlinirea promisiunilor Lui finale.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...