Patrupedele

  Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi. 1 Petru 4:14

  Patrupedul este un animal care se deplasează cu ajutorul celor patru membre (picioare/labe). Nu toate animalele cu patru membre sunt patrupede. Oamenii, maimuțele și unele mamifere (canguri etc.) au o deplasare bipedă. În afară de animale, insectele și crustaceele nu sunt nici ele patrupede decât în cazuri izolate, de exemplu, călugărița (mantis religiosa). Nici mâinile și nici capacitatea de a articula cuvinte nu fac din noi, oamenii, niște ființe speciale. Ceea ce dă valoare speciei umane este proiectul după care a fost creată. Am fost făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Și poate că cel mai scump și mai special lucru este liberul-arbitru.

  Am fost proiectați și realizați de la început cu dreptul de a alege, de a ne decide singuri drumul în viață. Noi avem în setările noastre de bază conștiința și nevoia de libertate. Libertatea este însă un lucru enorm de scump, mai ales pentru Dumnezeu. O alegere greșită deschidea două posibilități: să murim suportând consecințele alegerii greșite sau să moară altcineva, egal cu autoritatea Legii încălcate, și să ne salveze. În termeni mai specifici, numim acest lucru planul lui Dumnezeu pentru mântuirea omului. Pe Creatorul nostru nu L-a încântat ideea de a ne face ca pe niște roboți pe care să-i programeze doar pentru bine și ascultare. O astfel de creatură nu poate exprima iubirea pe care o dorea El de la ființele create. Schimbul de sentimente nu se poate face decât în condiții de libertate totală.

  Nimănui nu-i face plăcere să-și cumpere flori și să și le ofere; nimeni nu vrea să fie sărutat la comandă sau să primească o mângâiere la cerere. Faptul că noi putem alege să iubim, să ne exprimăm după personalitatea noastră, să manifestăm sentimentele și atitudinile noastre în felul nostru unic înseamnă pentru Dumnezeu cel mai de preț lucru.

  De gândit astăzi:

  Atât de mult prețuiește familia omenească, încât Fiul lui Dumnezeu a devenit om și ne-a izbăvit din condamnarea pe care singuri ne-am ales-o. El încă ne iubește fără margini de mult.

  Patrupedele - Devoțional tineri. Atât de mult prețuiește familia omenească, încât Fiul lui Dumnezeu a devenit om și ne-a izbăvit din condamnarea pe care singuri ne-am ales-o. El încă ne iubește fără margini de mult.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...