Articolul precedentÎn fiecare zi, un capitol
  Articolul următorBinecuvântat prin mustrare!

  Primii patru oameni din lume

  Domnul a abătut de la tine pedepsele tale… nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire! Ţefania 3:15

  Cu primii oameni ai planetei am făcut cunoștință de pe primele pagini ale Bibliei sau măcar din povestirile auzite. După Adam și Eva, vine următoarea generație, primii doi copii ai lor: Cain și Abel. Erau o familie interesantă, într-un fel, prototipul familiei din toate veacurile.

  Un bărbat care mai întâi s-a simțit singur și a adormit, iar la trezire a descoperit că avusese loc o minune – niște ochi fermecători îl priveau; era Eva, soția lui. Nu au avut nevoie de nuntă sau de un program complicat. Dumnezeu le-a dat binecuvântarea și au început drumul lor împreună. Eva, ca mai toate soțiile, a venit cu o inițiativă: „Hai să mâncăm ceva bun”, iar Adam, de teamă că ar putea să o supere sau să o piardă, a acceptat, deși știa că era o decizie greșită. După o vreme de adaptare în afara Grădinii Edenului, s-a născut Cain, primul om născut în adevăratul sens al cuvântului. Cain este primul născut de pe planetă, părinții lui fiind modelați de Creator din materiale diferite. După o vreme, s-a născut și Abel. Nu mai erau titluri, nu putea fi nici primul, nici ultimul, era doar al doilea copil de pe lume. Încep să apară diferențe între cei patru: părinții devin ocupați cu viața, băieții încep să ia propriile decizii. Așa se face că pentru Cain a fost atractivă munca în agricultură, îi plăcea că pământul tace, nu vrea să fie iubit, ci doar lucrat și îi dădea roadele. Abel pare că prefera mai mult ființele și a decis că va fi păstor.

  Se mai conturează o diferență importantă: unul era mai rezervat în relația cu Dumnezeu, în timp ce Abel pare mai interesat de acest domeniu. Se rugau fiecare. Presupunem că părinții lor, care într-o vreme vorbeau direct cu Dumnezeu, i-au învățat și pe ei cum să se roage.

  Un conflict a făcut ca fratele mai mare să ridice mâna împotriva celui mai mic și să-l omoare. Această primă familie trăiește un set complex de evenimente: căsătoria, pierderea casei, prima naștere de pe planetă, prima crimă între frați, apoi separarea și, evident, la final, moartea tuturor.

  De gândit astăzi:

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Primii patru oameni din lume - Devoțional tineri. Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...