4K

Dacă vei cere înțelepciune şi dacă te vei ruga pentru pricepere, …atunci vei înțelege frica de Domnul şi vei găsi cunoștința lui Dumnezeu. Proverbele 2:3,5

Rezoluția de 4K, numită simplu 4K, este o rezoluție orizontală de aproximativ 4 000 de pixeli. Există mai multe rezoluții 4K utilizate în mod obișnuit în televiziunea și în cinematografia digitală. În televiziune, 3840×2160 (4K UHD) este standardul 4K dominant. În industria cinematografică, domină 4096×2160 (DCI 4K).

Evident că un neavizat nu pune prea mare preț pe toate informațiile tehnice. Pentru cei mai mulți dintre noi, rezoluțiile stau sub expresia „se vede mai clar sau se vede pixelat”. Uneori, din neștiință, cumpărăm monitoare scumpe din generația 4k fără să realizăm că nu ajută la nimic dacă avem un computer din categoria inferioară. Nu poți arăta la parametri extraordinari ceva ce se realizează mediocru. Este exact ca în viața celor ce au grijă de imaginea lor: mașina să fie de marcă apreciată ca elită, hainele să poarte etichete de brand celebru etc. Pe de altă parte, viața lor din zona profundă, neexpusă, ascunde tragedii relaționale, temeri și ilegalități apăsătoare, lipsă de speranță. La un moment dat, realitatea completă se va observa; o fisură în interfața folosită se va produce și va dezvălui un adevăr destul de trist.

Ideea nu este să ne îmbrăcăm neîngrijit sau ieftin și nici să ne petrecem viața în mașini rablagite doar pentru a evita o imagine bună. Însă este esențial să nu creăm o discrepanță bolnavă între ceea ce simțim și suntem în interior și ceea ce expunem. Pericolul este să ne mințim singuri, considerând nejustificat că noi chiar trăim ceva ce nu este real.

De gândit astăzi:

Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video