Articolul precedentGustați și vedeți
  Articolul următorControl din iubire

  Apa cea mai mică

  Ei vor fi ai Mei… Îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei cum are milă un om de fiul său. Maleahi 3:17

  Știai că volumul apei crește abia de la +4 grade Celsius sau de la 0 grade Celsius în jos? Dacă introduci apă la o temperatură situată între 0-3,99 grade Celsius, iar apoi temperatura va fi crescută, vasul umplut complet cu apă are să își dilate pereții. Dacă pereții vasului nu sunt flexibili, aceștia se vor crăpa. Așa se întâmplă cu vasele din ceramică sau țevile metalice prea dure în care apa îngheață sau se înfierbântă. Acesta este motivul pentru care, în timpul iernii, se golesc instalațiile de apă din exteriorul caselor, altfel ar trebui înlocuită toată tubulatura după niște înghețuri serioase.

  Unii oameni însă, din comoditate, nu fac această operațiune simplă, sperând că poate iarna va fi mai blândă și vor scăpa. De regulă, fizica nu-și modifică legile de dragul speranței nimănui și tot de regulă, leneșul mai mult aleargă și cheltuiește când vine primăvara și apele se dezgheață, apoi încep să țâșnească prin fisurile țevilor crăpate. Parchet umflat de la apă, gresie smulsă de îngheț, țevi de înlocuit și pereți de zugrăvit, acestea sunt „beneficiile” comodității din toamnă.

  Cine a trăit experiența o dată învață că e mai bine să păstrezi momentul de comoditate pentru primăvară și să fii ceva mai harnic înainte de venirea iernii. Cam așa devine omul înțelept: nefăcând și învățând.

  Uneori, în mod nejustificat, alegem să ignorăm realitatea și să credem că nouă nu ni se poate întâmpla ca celorlalți; credem că noi avem ceva în plus și trăim cu impresia că celorlalți li s-a întâmplat ceva neplăcut pentru că nu sunt așa de isteți ca noi. Aflăm, din nefericire, că noi nu facem excepție.

  De gândit astăzi:

  Nu poți să fii decât nebun dacă, făcând de o sută de ori același lucru, te aștepți la rezultate diferite. Nu are importanță de câte ori repetăm o greșeală, rezultatul va fi cel puțin la fel de neplăcut de fiecare dată, doar impresia și impactul asupra noastră se vor schimba; fie ne obișnuim și nu mai simțim atât de pregnant efectul, fie ne consumăm de fiecare dată mai mult, simțindu-ne mai neplăcut și mai nefericiți.

  Apa cea mai mică - Devoțional tineri. Nu poți să fii decât nebun dacă, făcând de o sută de ori același lucru, te aștepți la rezultate diferite. Nu are importanță de câte ori repetăm o greșeală, rezultatul va fi cel puțin la fel de neplăcut de fiecare dată, doar impresia și impactul asupra noastră se vor schimba; fie ne obișnuim și nu mai simțim atât de pregnant efectul, fie ne consumăm de fiecare dată mai mult, simțindu-ne mai neplăcut și mai nefericiți.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...