Articolul precedentSfetnicii din natură
  Articolul următorBancherul lui Dumnezeu

  Mandatul de patru ani

  Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă. Proverbele 29:25

  Diferite demnități și funcții publice se acordă unor persoane pe o durată stabilită prin Constituție, numită mandat. Cele mai multe feluri de mandat, în multe domenii, durează patru ani. Se consideră a fi o perioadă suficientă pentru ca cineva să înțeleagă, să se adapteze la cerințele postului, apoi să aibă timp pentru aplicarea proiectelor dorite și necesare. Dacă performanța este apreciată, în cele mai multe cazuri se acceptă candidatura pentru încă un mandat.

  Este destul de cunoscută situația în care cel ce se află la primul mandat ia toate deciziile cu maximă atenție, astfel încât să se asigure că satisface cât mai multe așteptări, pentru a-și asigura alegerea pentru cel de-al doilea mandat. În funcție de caracterul și capacitățile celui ales, în timpul celui de-al doilea mandat, acesta poate fi mai harnic și mai corect sau poate rămâne leneș și populist, profitând de comoditatea poziției lui.

  În vremurile biblice, chiar în perioada când Fiul lui Dumnezeu a fost pe pământ ca om, exista o practică anormală în cadrul conducerii Templului. Deși conducătorii civili, politici nu trebuiau să fie implicați în treburile religioase, și nici invers, din cauza corupției, marele-preot era ales și la dispoziția conducătorului civil, Irod, în cazul nostru; iar atunci când se punea problema alegerii și a manevrelor pentru susținerea cuiva pentru a deveni lider politic, marele-preot, în cazul nostru, Ana (dar în mod excepțional și Caiafa), se implica în susținerea lui Irod. Faptele lor nu erau astfel cenzurate, controlate de nimeni și se ajungea la abuzuri foarte mari. O dovadă este condamnarea lui Isus, care nu putea fi făcută de preoți, însă ei au regizat și manipulat totul, folosindu-se de regele iudeu Irod, precum și de guvernatorul roman Pilat, pe care îl controlau prin amenințări. Pilat, deși a constatat că Isus este nevinovat, ca să facă pe placul poporului, a pus totuși să-L bată și L-a dat să fie răstignit.

  De gândit astăzi:

  Atunci când popularitatea și avantajele personale pun stăpânire pe noi, vom face greșeli foarte grave și vom distruge chiar viața unor oameni nevinovați, deși poate nu ne propunem acest lucru. Când alegem să facem pe placul celorlalți doar ca să le câștigăm simpatia, în mod sigur cineva are de suferit; de regulă, o persoană nevinovată.

  Mandatul de patru ani - Devoțional tineri. Atunci când popularitatea și avantajele personale pun stăpânire pe noi, vom face greșeli foarte grave și vom distruge chiar viața unor oameni nevinovați, deși poate nu ne propunem acest lucru. Când alegem să facem pe placul celorlalți doar ca să le câștigăm simpatia, în mod sigur cineva are de suferit; de regulă, o persoană nevinovată.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...