Articolul precedentPrinde-te de frânghie!
  Articolul următorOm bogat, om sărac

  De două ori patru

  Ei se vor război cu Mielul, dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraților. Şi cei chemați, aleși şi credincioși care sunt cu El, de asemenea, îi vor birui. Apocalipsa 17:14

  Bobul este un sport de iarnă în care o echipă face o cursă pe o pârtie sinuoasă de gheață, într-un vehicul pe patine care atinge viteze de peste 130 km/h. Până în anul 1931, componența echipei era de patru bărbați, ulterior fiind acceptate și echipe de două persoane și participante feminine. Obținerea titlului de campion olimpic se face în patru manșe. La start, echipajul împinge bobul aproximativ 50 de metri, după care toți membrii urcă în interiorul bobului. O regulă interesantă este că, dacă bobul se răstoarnă, dar toți componenții echipajului trec linia de sosire, coborârea este considerată validă. În cazul multor sporturi și competiții, căderea, accidentarea sau răsturnarea, după caz, atrag descalificarea. Iată că există și domenii, cum este competiția de bob, în care doar finalul cursei stabilește câștigătorul.

  În competiția noastră numită viață, atunci când trecem prin experiențe care ne dezechilibrează sau uneori chiar ne răstoarnă viața cu susul în jos, avem sentimentul că totul s-a terminat; suntem tentați să considerăm că totul este inutil și vrem să abandonăm. Dar ceva din interiorul nostru se activează ca o speranță și ne spune că totuși cursa se va încheia; ar trebui, așadar, să ajungem până acolo. Se spune că un alergător este deja câștigător dacă își termină cursa, indiferent pe ce loc ajunge.

  Psihologia sportivilor este foarte importantă în momentele de declin sau în situații de accident. Atunci, nu capacitățile fizice te salvează, ci antrenamentul psihic. Apostolul Pavel compară viața noastră cu alergarea unui atlet, după reguli și cu perseverență. La un moment dat, el declară: „Încă nu am câștigat cursa, dar singurul lucru pe care îl fac este să alerg înainte spre premiul chemării cerești.”

  De gândit astăzi:

  Doar un inconștient sau un arogant poate considera că este deja biruitor și are trofeul câștigat, dar un creștin realist face asemenea lui Pavel: „privind țintă la Hristos”, nu la alți alergători, ci la Reperul suprem, nu ne oprim, ci continuăm traseul, deși poate fi chiar dificil uneori. Dacă privim la Isus Hristos, putem fi siguri că ne îndreptăm în direcția bună și că vom ajunge până la final.

  De două ori patru - Devoțional tineri. Doar un inconștient sau un arogant poate considera că este deja biruitor și are trofeul câștigat, dar un creștin realist face asemenea lui Pavel: „privind țintă la Hristos”, nu la alți alergători, ci la Reperul suprem, nu ne oprim, ci continuăm traseul, deși poate fi chiar dificil uneori. Dacă privim la Isus Hristos, putem fi siguri că ne îndreptăm în direcția bună și că vom ajunge până la final.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...